Sibbo ordnar tills vidare inga coronavaccinationsmottagningar utan tidsbeställning – Kvällstider erbjuds i fortsättningen på onsdagar

Orsaken till att dra in walk-in-mottagningarna och avstå från att erbjuda vaccinationstider på lördagar är att efterfrågan är liten.

-Besökarantalet i Nickby har minskat så pass mycket att det inte längre är rimligt att fortsätta med vaccineringen på lördagar. Detta gäller såväl tidsbokningar som walk-in-mottagningar på lördagar. I fortsättningen erbjuds kvällstidsbokningar i Nickby på onsdagar. Dessa kvällstider är lämpliga t.ex. för personer som jobbar på vardagar och inte hinner bli vaccinerade under arbetsdagen, berättar social- och hälsovårdsdirektör Leena Kokko.

Behovet av och efterfrågan på vaccinationstider följs med noggrant. Det är möjligt att igen börja ordna walk-in-mottagningar om behovet uppstår.

Utbudet av vaccinationstider är nu mycket stort i Sibbo. Tiderna kan bokas för såväl alla 12 år fyllda som för barn i åldern 5-11 år. Du kan boka en vaccinationstid på webben på adressen Coronavaccinbokning.fi.

THL:s statistik visar att 90 procent av Sibboborna över 18 år har nu fått den första vaccinationsdosen, 86,6 procent har fått två doser och 59,2 procent har fått tre doser.  Av Sibbobarn i åldern 5-11 år har 33,3 procent fått den första vaccinationsdosen.

 

Senast uppdaterad 02.02.2022