Flera lediga coronavaccinationstider i Sibbo under de närmaste dagarna

-När vi öppnade nya tider tänkte vi främst på den åldersgrupp av unga som nu stod i tur att bli vaccinerade för första gången. För tillfället finns det dock flera lediga tider, och därför har vi beslutat öppna dem också för personer som vill tidigarelägga sin andra vaccindos. Med andra ord kan man beställa en tid och få sin boostervaccination till exempel i morgon eller på söndag, berättar Pernilla Eriksén som arbetar som servicechef inom Förebyggande och rehabiliterande hälsovårdstjänster för vuxna.

Förutsättningen för att kunna tidigarelägga boostervaccinationen är att det har hunnit fortlöpa minst 8 veckor efter datumet då man fick sin första vaccindos. Du kan tidigarelägga din tid för boostervaccination genom att följa anvisningarna som du fick i bekräftelsemeddelandet när nu beställde den ursprungliga vaccinationstiden. För att kunna ändra tiden ska du använda den reservationskod som finns i meddelandet, eller identifiera dig med nätbankskoder eller ett mobilcertifikat. Om du inte längre har bekräftelsemeddelandet kvar kan du också tidigarelägga din tid via Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikts tjänst Vihta.

Tidsbeställningen till coronavaccination sker i första hand på webben på adressen Coronavaccinbokning.fi. Det lönar sig alltså att använda ovan nämnd webbtjänst när man beställer den första tiden för en ung person som nu står i vaccinationstur. Om ni dock har problem med att använda webbtjänsten kan ni beställa en tid genom att ringa hälsostationens nummer 09 2353 6001 måndag–fredag kl. 9–15.

Kom ihåg att ta med FPA-kortet eller identitetsbeviset när du kommer till vaccinationen. Vi rekommenderar också att unga personer tar med sig en utskrift med vårdnadshavarnas samtycke. Samtycket kan ges skriftligt genom att skriva under blanketten nedan. Ladda ner blanketten, fyll i informationen, skriva ut pappret och ge det till den unga. Hen ska ha pappret med sig när hen kommer till vaccinationen.

Länkar:

Tidsbeställning på nätet: Coronavaccinbokning.fi (Tidsbokning till första vaccinationen)
HUS — Välkommen (vihta.com) (Ändra en bokning)
Blankett: Vårdnadshavares samtycke till coronavirusvaccination av ungdomar
THL: Ofta ställda frågor om coronavaccination av barn och unga

 

Senast uppdaterad 13.08.2021