Äldre och riskgrupper i Sibbo kan nu boka tid för den nya boostervaccinationen mot corona som rekommenderas i höst

För dessa grupper rekommenderas en ny boostervaccination i höst, oberoende av hur många vaccin personen tidigare har fått eller hur många gånger personen eventuellt har haft corona. Boostervaccinet kan tas när det har gått minst tre månader sedan föregående vaccination eller insjuknande i corona.

Det nya boostervaccinet gäller endast äldre och riskgrupper. THL:s tidigare rekommendationer om antalet boostervaccinationer och dosintervallet för grundfriska personer under 65 år är fortfarande i kraft.

Vi rekommenderar att du bokar tid för coronarvaccinationen i webbtjänsten coronavaccinbokning.fi. Om det inte går att boka tid i webbtjänsten, kan du också boka tid genom att ringa hälsostationen på numret 09 2353 6001 måndag–fredag kl. 9–15.

Vaccinationsställena för boostervaccinet i Sibbo är Nickby social- och hälsostation och hälsovårdspunkten Söderpointti i Söderkulla. Den nya boostervaccinationen har börjat ges till boende inom dygnetruntvården i Sibbo redan denna vecka och den ges på boendeenheterna.

I detta skede av hösten är det är inte möjligt att få influensavaccinet vid samma besök som boostervaccinet, eftersom influensavaccinet inte ännu är tillgängligt. Senare i höst kommer Sibbo att erbjuda invånarna möjligheten att ta både boostervaccinationen mot corona och influensavaccinet vid samma besök.

På hösten kommer också så kallade variantvacciner att vara tillgängliga. I Sibbo kommer variantvaccinerna att användas för boostervaccinationen i enlighet med THL:s rekommendationer allteftersom de nya vaccinerna blir tillgängliga.

Länkar:

Tidsbokning: www.coronavaccinbokning.fi
Information om coronavaccineringar på sibbo.fi: www.sipoo.fi/sv/coronavaccineringar
THL: Riskgrupper för allvarlig coronavirussjukdom
THL:s pressmeddelande 1.9.2022: THL rekommenderar effektivering av coronavaccinationsskydd för äldre och riskgrupper under hösten

 

Senast uppdaterad 16.09.2022