Anmälan till förskoleundervisningen och skolan

Suomeksi

Anmälan till förskoleundervisningen och skolan i Sibbo ska göras 12–28 februari. Vårdnadshavaren anmäler sitt barn till förskolan och skolan elektroniskt i Wilma på adressen wilma.sibbo.fi. Anmälningstiden är 12.2–28.2.2018.

Anmälan till förskoleundervisningen

För alla barn som är födda år 2012 och som är skrivna i Sibbo anvisas en plats i förpliktande förskoleundervisning. Till barnens vårdnadshavare skickas till hemadressen ett brev (vecka 6) med information om barnets primära förskoleundervisningsplats enligt hemadressen och anvisningar om hur platsen ska tas emot.

Instruktioner för WILMA hittas på svenska här.

Vårdnadshavarna bekräftar sitt barns förskoleundervisningsplats elektroniskt under anmälningstiden 12–28.2.2018 på adressen wilma.sibbo.fi. Anvisningar och användarkoderna för Wilma finns i brevet.

Anmälan till skolan

De som anmäler sig till skolan får anvisningar om anmälan via Wilma. Om ni saknar användarkoder till Sibbos Wilma eller ni har problem med koderna, kontakta skolsekreterare Camilla Jaatinen (camilla.jaatinen@sibbo.fi).

Om ni har flyttat/kommer att flytta till Sibbo

Om barnet inte varit skrivet i Sibbo från början av år 2018 men vill börja i en förskola/skola i Sibbo, ska vårdnadshavaren anmäla barnet till förskoleundervisningen/skolan med en anmälningsblankett som finns på Sibbo kommuns webbplats. Även elektroniska blanketter kan användas om vårdnadshavaren inte får anmälningsbrevet för förskoleundervisningen eller om Wilma-koderna saknas.

Länkar till blanketterna:
Blanketter för förskoleundervisningen
Blanketter för skolan

I slutet av våren ordnas besök till förskoleundervisningen och skolorna. Information om besöken meddelas i Wilma.

Närskolebesluten delges i Wilma under mars månad. Anhållan om eventuell elevplats i sekundärskola lämnas in senast 31.3.2018 för att få ett beslut i april. Följande möjlighet att anhålla om plats i sekundärskola är senast 31.5.2018 och besluten delges i juni.

Mer information om anmälan till förskoleundervisningen:
Bildningsavdelningens planerare Hanna Kindstedt, tfn 040 631 7145, hanna.kindstedt@sibbo.fi

Mer information om anmälan till skolan:
Kanslisekreterare Mikaela Hutukka, tfn 040 191 4293, mikaela.hutukka@sibbo.fi


Elevupptagningsområden

På kartan nedan syns de svenska elevupptagningsområdena i Sibbo. Skolorna finns också utsatta här, vilket gör det möjligt att kontrollera vilken ens närskola blir om man bor inom ett visst område.

Observera att informationen på kartan endast är riktgivande och att kommunen har den slutliga bestämmanderätten när det gäller närskolebeslut.


Näytä suurempi kartta

 

Senast ändrat 01.02.2018