Aktuellt på biblioteken

Öppettider från och med 1.6.2020

Huvudbiblioteket i Nickby
må – tor 9 – 20, fre och inför helg 9-16.

paakirjasto@sipoo.fi
**********************************************************


Söderkullan kirjasto

Betjäningstid må–ons 10–18, tors–fre och inför helg 10–16
Självbetjäningstid må–fre 8–10. 
soderkulla.kirjasto@sipoo.fi

**********************************************************

PRESSMEDDELANDE: Sibbo bibliotek öppnar den 1 juni enligt sommarens öppethållningstider

Biblioteken strävar efter att ta hänsyn till kundernas och personalens säkerhet på många olika sätt och det finns vissa begränsningar i verksamheten. Söderkulla biblioteks meröppettid med självbetjäning är stängd och biblioteket är endast öppet med sommarens öppethållningstider. I Nickby öppnar Café Emilie först till hösten. Du kan kontrollera de uppdaterade öppethållningstiderna på bibliotekens sidor.

För att garantera säkerhetsavståndet har biblioteken flyttat funktioner och minskat sittplatser. Begränsningar som berör mötes- och andra små utrymmen där man kan samlas har också införts. Spelkonsoler är tagna ur bruk och mängden kundterminaler har minskat. Antalet besökare övervakas och kunderna instrueras att hålla säkerhetsavstånd till andra kunder. I bibliotekets utrymmen påminner vi kunder om säkerhetsavståndet via THL:s affischer, golv- och bordsdekaler.

Särskild uppmärksamhet riktas på städning och hygien i biblioteken. Kunderna erbjuds handdesinfektionsmedel, handtag och tangentbord, liksom andra ofta beröringsbara ytor, rengörs effektivt med rengöringsdukar.

För att skydda personalen har biblioteken installerat plexiglasskydd på kundtjänstställen och när man betjänar kunder någon annanstans används ett visir. Förutom god handhygien används handskar, speciellt vid hantering av material, personer med symtom på allergi bär ansiktsskydd. Säkerheten för både kunder och personal är av största vikt.

När biblioteken varit stängda har även andra förändringar gjorts. Söderkulla bibliotek har möblerat baksidan av biblioteket till trevliga utrymmen för barn och unga. I Nickby biblioteks tysta rum finns nu Sibbo hembygdssamling och en fin utställning med avskrivna böcker som kan köpas hem byggs i utställningsutrymmet.

Välkommen tillbaka till biblioteket för att låna och trivas! Du är väl helt frisk när du kommer och vänligen respekterar andra kunder och personal genom att hålla säkerhetsavståndet.Det gamla nätbiblioteket stänger

Helle-bibliotekens gamla nätbibliotek stänger lördagen 30.11.2019. Efter det kan endast nätbiblioteket Helle-Finna användas.

Bild från Helle-bibliotekens nätbibliotek

 


 

Nya spelregler i sagorummet på Nickby bibliotek

Efter kundrespons har vi ändrat på spelreglerna i sagorummet på Nickby bibliotek. Vistelse i sagorummet sker tillsammans med en vuxen. Det är inte tillåtet att äta och dricka i sagorummet.


Bokbussen på hösten 2020

Det har blivit lite ändringar i bussturerna, så var uppmärksam. Vi kör vår första tur 4.9. och sista gången för hösten är 11.12. Bokbussens tidtabell hittar du här (pdf).

Bokbussens kontaktperson är Linda Åkerlund, linda.akerlund@sibbo.fi, tel. 040 1455 784.

Direktnumret till bokbussen är 0400 214 849.


 

Viddla.fi - låna och titta på filmer när du vill

Den strömmande filmtjänsten Viddla finns nu i Helle-biblioteken.
Adressen är https://viddla.fi

Viddla.fi Sibbo

Välj först vilken film du vill låna och efter det kan du logga genom att klicka på Spela film-knappen. Välj ditt eget bibliotek, Helle-kirjastot, och logga in med ditt bibliotekskortsnummer och din pinkod. Ett lån är i kraft 48 timmar och under den tiden kan du se filmen så många gånger du vill. Lånen är begränsade till högst 4 lån per bibliotekskort under en kalendermånad.

Obs. Helle-biblioteken har bara en begränsad mängd lån att använda per månad.


Ändringar i bibliotekets reservationskvitton

Nya reservationskoder

Meröppetbibliotekens reservationskvitton har ändrat i.o.m. EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR) 25.5. Hädanefter ställs reservationerna i hyllan enligt en självvald reservationskod eller enligt en automatiskt genererad nummerserie. De kunder som inte ännu har valt en egen reservationskod (t.ex. ”Batman”) åt sig, hittar reserveringen med nummerkoden som står i ankomstmeddelandet.

Välj gärna reservationskoden själv, t.ex. via nätbiblioteket.

Reservationskoden (alias) används då du avhämtar reservationer från ett meröppetbibliotek. Du kan lägga till en kod via nätbiblioteket eller då du besöker ett Helle-bibliotek. Reservationskoden kan vara t.ex efternamn, förnamn eller en signatur. Märk väl att två användare inte kan ha samma reservationskod. Använd inte din Pin-kod eller personnumrets slutdel som reservationskod.

Också huvudbiblioteket tar i bruk reservationskoder fr.o.m. 19.11!


Nya musiktjänster

Bekanta dig med Helle-bibliotekens nya Naxostjänster, bl.a. Naxos Jazz och Naxos World.

Läs mera om musiktjänsterna här.


Förnya dina lån i nätbiblioteket:

Helle nätbibliotek Sibbo

Du kan söka i Helle-nätbiblioteket utan att logga in, men för att till exempel förlänga lånetiden och reservera material behöver du logga in med bibliotekskortets nummer och pinkod. Du kan uppdatera dina egna uppgifter i nätbiblioteket, kontrollera också dina egna meddelandeinställningar.

Helle-nätbiblioteket finns på adressen https://helle.finna.fi/

Lånen kan också förnyas per telefon 09-2353 6003
eller per e-post huvudbiblioteket@sibbo.fi, soderkulla.biblioteket@sibbo.fi


 

Söderkulla bibliotek också meröppet

Söderkulla bibliotek kan du besöka också tidigt på morgonen, sent på kvällen och till och med på söndagar.

Personalen betjänar på vardagar måndag till onsdag kl. 10-18, torsdag och fredag kl. 10-16. All övrig tid, må-to kl. 7-21 och fre kl.7-18, är självbetjäningstid. På veckoslutet är biblioteket meröppet med självbetjäning på lördagar kl. 7-18 och på söndagar kl. 10-18.

Alla som har ett Porsse-bibliotekskort (Sibbo, Borgå, Askola, Borgnäs) med tillhörande PIN-kod kan använda meröppetbiblioteket. Man loggar in med sitt bibliotekskort och sin PIN-kod vid någon av kortläsarna, som finns i hissen och i trapphuset.

Under meröppettiden kan man låna och återlämna material med automater, hämta reserveringar, läsa böcker och tidningar samt använda kunddatorerna.

 

Meröppetbibliotek


Senast ändrat 17.06.2020

Suomeksi

Bibliotekets servicenummer 09 2353 6003

Helle-nätbiblioteket

Öppettider 

Facebook

   

#librarysipoo

Instagram #librarysipoo