< Aktuellt
12.06.2013

Webbtjänsten Mielenterveystalo.fi nu också inom Borgå sjukvårdsområde

På webbtjänsten (www.mielenterveystalo.fi) som produceras genom ett samarbete mellan psykiatrin och IT-förvaltningen inom Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt (HNS) finns uppdaterad information om de vuxnas och ungas psykiska störningar samt om regionala och nationella tjänster som erbjuder stöd och vård.

Säker plattform in i regionala tjänster

- De flesta människor är vana användare av internet och på webben finns mycket information som handlar om den psykiska hälsan och de tillgängliga tjänsterna. Det är dock inte alltid lätt att hitta information och informationen är inte heller alltid ens tillförlitlig, påpekar projektchefen vid HNS IT-förvaltning Marko Muukka. - Till och med vårdpersonalen inom den psykiska hälsan har ibland svårt att få grepp om alla de andra aktörer som producerar hälso- och stödtjänster i regionen. Det kan vara svårt för medborgaren eller en närstående att veta var man ska söka hjälp för psykiska problem och om alla de tjänster som finns tillgängliga.

Man behöver inte registrera sig när man söker information på webbtjänsten för de vuxnas och ungas psykiska hälsa utan man kan göra det helt anonymt. Förhoppningen är att webbtjänsten också bidrar till att förebygga svåra psykiska störningar. Därför erbjuder tjänsten bl.a. anvisningar och program för självhjälp.

Projektet att inkludera Borgå sjukvårdsområde i tjänsten har precis startat och uppgifterna om den vård och de tjänster som finns inom området går att finna senare under sommaren i webbtjänsten. I Borgå ansvarar sjukskötare Aila Alastalo för insamlingen av informationen.

Mera information: Marko Muukka, projektchef HNS IT-förvaltning, tfn 050 427 2049, e-post: marko.muukka@hus.fi

 


Senast ändrat
13.06.2013