< Aktuellt
28.05.2020

Parkgymnastiken börjar och badvattnet är snart sommarvarmt

Parkgymnastiken börjar och badvattnet är snart sommarvarmt
Sommaren kommer med stora steg och vi här i Sibbo kommuns Idrottstjänster förbered oss inför den. Målet är att alla kommuninvånare får njuta av ljuset och sommarvärmen på ett tryggt och ansvarsfullt sätt. På grund av coronaviruspandemin är det dock viktigt att iaktta myndigheternas rekommendationer och bestämmelser. Du kommer väl ihåg att bete dig ansvarsfullt också när du rör dig ute!
Parkgymnastik tisdagar i Söderkulla och torsdagar i Nickby

Den populära parkgymnastiken börjar i juni och fortsätter i Sibbo fram till slutet av augusti, om det inte är nödvändigt att ändra tidtabellen på grund av coronaviruspandemin. På tisdagar ordnas gympan på konstgräsplanen i Söderkulla (Söderkulla skolväg 3) kl. 18–19. På torsdagar är platsen Nickby och Klockarvägens gräsplan (Klockarvägen 2), tiden är densamma.

Kom vänligen ihåg följande när du deltar i gympan:

 • kom till gympan bara när du är helt frisk
 • iaktta säkerhetsavståndet (minst 2 meter) när du anländer till och lämnar gympan
 • kom ihåg säkerhetsavståndet också under gympan – planen är stor nog för alla
 • kom ihåg att iaktta god hygien

Den avgiftsfria parkgympan hålls med väderreservation. Ingen anmälan krävs. Ta gärna med ett eget underlag.

Så här rör du dig ansvarsfullt på stranden

Också denna sommar är det möjligt att njuta av badstränderna, simma och plaska. Vattenkvalitén och konsumentsäkerheten på de allmänna stränderna övervakas den kommande sommaren som vanligt i Sibbo. För att förebygga coronavirussmitta rekommenderar kommunen att alla iakttar de allmänna hygien- och säkerhetsrekommendationerna samt följer anvisningarna.

Risken för att bli smittad av coronaviruset när man simmar i naturvatten uppskattas vara liten. Enligt uppskattningarna uppstår det en risk främst när man är i nära kontakt med andra simmare och det på badstranden eller i vattnet samtidigt finns en person som sprider viruset.

Under den kommande sommaren fäster Sibbo kommuns Idrottstjänster särskilt uppmärksamhet vid WC-lokalernas renlighet på badstränderna. Kom också ihåg att följa Badstrandsetiketten som publicerats av Finlands Simundervisnings- och Livräddningsförbund rf:

 1. Stanna hemma ifall du är sjuk!
 2. Undvik folkrika stränder.
 3. Njut av stranden med dina nära och kära men håll ett säkerhetsavstånd på två meter till de övriga på stranden och i vattnet.
 4. Snyt dig och hosta i en engångsnäsduk även på stranden. Kom ihåg god handhygien på toaletten, vid motionsplatser utomhus samt vid lekplatser för barn.
 5. Ta hand om din miljö. Släng skräpet i sopkärl eller ta det med dig.
 6. Bekanta dig med strandens informationstavla och följ instruktionerna.
 7. Simma tryggt:
  -Håll barnen inom en armlängds avstånd från dig.
  -Simma längs med stranden, uppmärksamma simområdet.
  -Simma med en kompis.

Det är möjligt att antalet personer som samtidigt vistas på Molnträsk badstrand måste begränsas på grund av coronaviruset. Detta görs genom att justera antalet parkeringsplatser. Vänligen observera att köp av säsongskort således inte garanterar en parkeringsplats. Av säkerhetsskäl är det förbjudet att lämna bilen vid Söderkullavägen.


Senast ändrat
28.05.2020
Taggar: idrott