< Aktuellt
25.05.2020

Sibbo bibliotek öppnar den 1 juni enligt sommarens öppethållningstider

Biblioteken strävar efter att ta hänsyn till kundernas och personalens säkerhet på många olika sätt och det finns vissa begränsningar i verksamheten.

Söderkulla biblioteks meröppettid med självbetjäning är stängd och biblioteket är endast öppet med sommarens öppethållningstider. I Nickby öppnar Café Emilie först till hösten. Du kan kontrollera de uppdaterade öppethållningstiderna på bibliotekens sidor.

För att garantera säkerhetsavståndet har biblioteken flyttat funktioner och minskat sittplatser. Begränsningar som berör mötes- och andra små utrymmen där man kan samlas har också införts. Spelkonsoler är tagna ur bruk och mängden kundterminaler har minskat. Antalet besökare övervakas och kunderna instrueras att hålla säkerhetsavstånd till andra kunder. I bibliotekets utrymmen påminner vi kunder om säkerhetsavståndet via THL:s affischer, golv- och bordsdekaler.

Särskild uppmärksamhet riktas på städning och hygien i biblioteken. Kunderna erbjuds handdesinfektionsmedel, handtag och tangentbord, liksom andra ofta beröringsbara ytor, rengörs effektivt med rengöringsdukar.

För att skydda personalen har biblioteken installerat plexiglasskydd på kundtjänstställen och när man betjänar kunder någon annanstans används ett visir. Förutom god handhygien används handskar, speciellt vid hantering av material, personer med symtom på allergi bär ansiktsskydd. Säkerheten för både kunder och personal är av största vikt.

När biblioteken varit stängda har även andra förändringar gjorts. Söderkulla bibliotek har möblerat baksidan av biblioteket till trevliga utrymmen för barn och unga. I Nickby biblioteks tysta rum finns nu Sibbo hembygdssamling och en fin utställning med avskrivna böcker som kan köpas hem byggs i utställningsutrymmet.

Välkommen tillbaka till biblioteket för att låna och trivas! Du är väl helt frisk när du kommer och vänligen respekterar andra kunder och personal genom att hålla säkerhetsavståndet.


Senast ändrat
25.05.2020