< Aktuellt
17.02.2020

Öppen handledning för invandrare inleder sin verksamhet

Sibbo får sin första öppna handledningsservice för invandrare. Servicen tar emot kunder i Nickby bibliotek (Norra Skolvägen 2). Handledningen startar sin verksamhet samtidigt som biblioteket inleder firandet av flerspråkighetsmånaden Satakielikuukausi (”månaden för hundra språk”). Handledningen är öppen för första gången tisdagen den 25 februari kl. 14–16.

Under Satakielikuukausi 25.2–17.3 är handledningen öppen varje tisdag kl. 14–16. Därefter har man öppet varannan vecka, tisdagar kl. 14–16 på jämna veckor. Alla invandrare som har frågor om livet och boende i Finland är välkomna. Frågorna kan gälla t.ex. samhällets olika tjänster, boendet, stödformer, studier, olika lov och tillstånd och hur man söker dem, hur man fyller i blanketter eller hur man söker arbete, det vill säga vad som helst som har att göra med invandringen.

Handledningen betjänar på finska, svenska och engelska. Vid behov kan vi också beställa tolkning per telefon. Handledningen hjälper också på en mer allmän nivå, om du till exempel är gift med eller på ett annat sätt släkt med en invandrare. Kom dock ihåg att det inte går att sköta en vuxen persons personliga ärenden på hans eller hennes vägnar.

En arbetstagare hos kommunens invandrartjänster är alltid närvarande när handledningen har öppet.

Mer information om den öppna handledningen för invandrare ger invandrarkoordinator Marjukka Huttunen, tfn 040 5734133.

Affischen för öppen handledning


Senast ändrat
17.02.2020