< Aktuellt
14.01.2020

Årets Kulturpris i Sibbo kommun 2019

Sibbo kommun Kulturpris på 1500 euro delades ut idag (14.1.2020) av Fritidssektionens ordförande Tom Sundbäck på Huvudbiblioteket under ett Topelius-evenemang. Priset har delats ut sedan år 1983 och mottagarna har varit både erkända personer inom den kreativa branschen samt föreningar som aktivt bidragit till kulturlivet i Sibbo.

Fritidssektionen beslöt på sitt möte den 3:e december att belöna en person för sin insats i konstlivet, nämligen textil –och bildkonstnär Raija Jokinen.

Sektionens motivering:

Textil- och bildkonstnären Raija Jokinen har deltagit i många utställningar i hemlandet och runt om i världen i nästan trettio år och hon kombinerar olika material som bland annat textilier och papper på sitt eget speciella sätt. Hennes verk innehåller ofta mänskliga figurer i kombination med naturen eller icke-figurativa kompositioner. Verken är känsliga och rörande.

”Jag visualiserar vardagliga känslor och deras koppling till vår emotionella och fysiska miljö. Mina verk innehåller ofta mänskliga figurer, natur eller abstrakta kompositioner. Jag använder främst linfiber som material och bearbetar det med metoder baserade på papper och textiltillverkning. Jag har fått utmärkelser för utländska utställningar och till exempel Nylands läns konstpris år 2015.” –Raija Jokinen

Bild: Drömmens yta (2015)


Senast ändrat
14.01.2020
Taggar: kultur