Ajankohtaiset tiedot koronaviruksesta saat osoitteesta www.sipoo.fi/koronavirus.

Ikääntyneiden ja riskiryhmien koronarokotukset ovat käynnissä Sipoossa. Lue lisää: www.sipoo.fi/koronarokotukset

Terveysasemapalvelut

Nikkilän sosiaali- ja terveysasemalla on jokaisena arkipäivänä kiireellinen ja kiireetön vastaanotto ja käytettävissä myös HUS-kuvantamisen röntgenkuvausyksikkö ja HUSLAB:in näytteenottopiste, sekä talon muut asiantuntijat kuten esimerkiksi sosiaalialan ammattilaiset. Sen lisäksi terveysasemalla saa myös kuntoutuspalvelut kuten fysioterapia ja puheterapia sekä ostopalveluna toimintaterapia. Terveysasemalla toimii myös neuvola.

Kiireellinen vastaanotto (päivystys)

Ota yhteyttä terveysaseman vastaanottoon mahdollisimman pian, jos olet ensiavun tai muun kiireellisen hoidon tarpeessa. Meillä on käytössä automaattinen puhelinpalvelu. Mikäli puhelin on ruuhkautunut etkä halua jäädä jonottomaan, puhelinpalvelu pyytää sinua näppäilemään tai sanelemaan oman puhelinnumerosi suuntanumeroineen automaattiin. Terveysasemalta soitetaan sinulle takaisin mahdollisimman pian, saman päivän aikana. Voit käydä varaamassa ajan myös Nikkilän sosiaali- ja terveysasemalta.

Päivystysajat annetaan sairaanhoitajalle, lääkärille tai fysioterapeutille. Päivystyksen ammattilaiset työskentelevät tiiminä ja voivat konsultoida toisiaan. Päivystyksessä hoidettavia asioita ovat esim. akuutit infektiot ja tapaturmat.

Kiireetön vastaanotto

Lääkärin ja hoitajan vastaanotolla tutkitaan, arvioidaan ja hoidetaan terveyttä ja sairauksia yhteisymmärryksessä sinun kanssasi.

Erikoissairaanhoito

Kuntalaiset saavat pääosan erikoissairaanhoidon palveluista Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) sairaaloista ja pienen osan yksityisiltä palveluntuottajilta ja muista sairaaloista. Erikoissairaanhoidon tarpeen määrittelee aina terveyskeskuslääkäri. Muihin kuin HUS:n palveluihin voi saada maksusitoumuksen, mikäli tarve todetaan. Tällainen tarve voi syntyä esim. silloin, kun kyseistä palvelua ei ole mahdollista saada HUS:sta.

Toimi näin

Puhelinasiointi

Terveysasema ja päivystys

+358 9 2353 6001

Päivystysapu 24 h / Ilta-, viikonloppu- ja pyhäpäivystys

116 117