Neuvolan perhetyö

Neuvolan perhetyö tukee ja auttaa perheitä raskauden aikana ja pikkulapsivuosina. Perheohjaajan kanssa pääset keskustelemaan luottamuksellisesti, nopeasti ja ilman lähetettä. Tapaamiset sovitaan ensisijaisesti perheen kotiin.

Voit olla meihin yhteydessä

  • koet epävarmuutta vanhempana
  • sinulla on on pulmia imetyksen kanssa
  • lapsi on itkuinen tai hänellä on univaikeuksia
  • arki lapsen kanssa on haastavaa
  • olet uupunut tai masentunut
  • kaipaat apua kasvatuksessa

Neuvolan perhetyön tarkoituksena on tukea perhettä raskauden aikana ja pikkulapsivuosina. Pyrimme vahvistamaan perheenne omia voimavaroja ja kuuntelemaan tarpeitanne.

Raskaudenaikainen kotikäynti

Olemme yhteydessä jokaiseen lasta odottavaan perheeseen sopiaksemme kotikäynnistä. Kotikäynnin aikana keskustellaan yksilöllisesti tulevien vanhempien toiveiden mukaisesti. Keskusteluaiheita voivat olla muun muassa perheen tilanne, tuleva synnytys ja vanhemmuus, vauvaperheeseen kuuluvat haasteet, vanhempien voimavarat, ajankäyttö, imetys sekä vauvan rytmi, uni ja itku.

Kotikäynti toteutetaan raskauden loppupuolella perheelle sopivana ajankohtana. Käynnin aikana esittelemme myös Sipoon kunnan tarjoamia lapsiperheiden palveluita.

Babytreffit

Syksyn Babytreffit 16.8-20.12.2022

Babytreffit on tarkoitettu alle 1,5 v lapsille vanhempineen.

Babytreffeillä tapaat muita vanhempia samassa elämäntilanteessa. Jutellaan, kahvitellaan ja leikitään vauvojen kanssa.

Nikkilä: Pk Pikkusydän (Eteläinen koulutie 3, 04130 Sipoo) tiistaisin klo. 13-15

Söderkulla: Pleissi (punainen puutalo, Opintie 6b, 01150 Söderkulla) tiistaisin klo. 9.30-11.30

1.1.2023 alkaen palvelusta vastaa Itä-Uudenmaan hyvinvointialue

1.1.2023 alkaen tästä palvelusta vastaa Itä-Uudenmaan hyvinvointialue. Saat kaikki ajankohtaiset tiedotteet ja uutiset sosiaali- ja terveyspalveluista hyvinvointialueen verkkosivuilta 1.1.2023 alkaen: itauusimaa.fi .

Perustiedot hyvinvointialueen palveluista saat vielä toistaiseksi Sipoon kunnan verkkosivuilta. Hyvinvointialueen verkkosivustolle lisätään perustiedot palveluista myöhemmin keväällä.

Toimi näin

Voit ottaa yhteyttä puhelimitse tai täyttämällä yhteydenottolomakkeen Oma asiointi -palvelussa. Valitse "Terveyspalvelut" ja sieltä "Yhteydenottolomake perheneuvontaan tai neuvolan perhetyön ohjaajaan".

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu raskaana oleville ja neuvolaikäisten lasten perheille.

Maksullisuuden tiedot

Verkkoasiointi