Muistipoliklinikka

Sipoon muistipoliklinikka on tarkoitettu yli 65-vuotiaille sipoolaisille. Koska kyseessä on matalan kynnyksen paikka, ei lääkärin lähetettä tarvita eli yhteyden voi ottaa kuka tahansa muistiasioista huolestunut tai kiinnostunut (asiakas, läheinen, kotihoito, terveyskeskus). Yhteyden voi ottaa joko sähköpostitse tai puhelimitse, erillistä puhelinaikaa ei ole. Koko alueen toiminnasta vastaa yksi muistikoordinaattori.

Muistipoliklinikalla tehdään alustavat muistitutkimukset, jonka jälkeen varataan tarvittaessa aika neurologin vastaanotolle lisäselvityksiä varten. Neurologi on paikalla kahtena päivänä kuukaudessa. Neurologin päätehtävänä on muistisairauksien diagnosointi, jonka jälkeen lääketieteellinen hoitovastuu siirtyy yleensä takaisin omalle terveysasemalle. Muistiasiakkaiden lisäksi neurologin vastaanotolla käy yli 65-vuotiaita, Parkinsonin tautia sairastavia henkilöitä kontrollikäynneillä.

Mikäli asiakkaalla todetaan muistisairaus, kuuluu diagnoosin jälkeinen, säännöllinen muistiseuranta muistikoordinaattorille. Ensisijaisesti muistikoordinaattorin seuranta on tarkoitettu niille henkilöille, jotka eivät kuulu entuudestaan kotihoidon tai omaishoidon piiriin. Muistikoordinaattoriin voi olla yhteydessä myös siinä tapauksessa, mikäli taustalla on vanha muistisairausdiagnoosi (esim. asiakas on muuttanut toiselta paikkakunnalta tai käynyt yksityisen lääkärin vastaanotolla).

1.1.2023 alkaen palvelusta vastaa Itä-Uudenmaan hyvinvointialue

1.1.2023 alkaen tästä palvelusta vastaa Itä-Uudenmaan hyvinvointialue. Saat kaikki ajankohtaiset tiedotteet ja uutiset sosiaali- ja terveyspalveluista hyvinvointialueen verkkosivuilta 1.1.2023 alkaen: itauusimaa.fi .

Perustiedot hyvinvointialueen palveluista saat vielä toistaiseksi Sipoon kunnan verkkosivuilta. Hyvinvointialueen verkkosivustolle lisätään perustiedot palveluista myöhemmin keväällä.