Lääkärin ja hoitajan vastaanotto

Kun tarvitset ajan lääkärin tai hoitajan vastaanotolle, ota yhteyttä terveysasemaan. Hoitaja arvioi hoidon tarpeesi kiireellisyyden ja antaa terveysneuvontaa. Tarvittaessa saat ajan lääkärin, hoitajan tai muun terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle. Kiireellisessä asiassa saat ajan samalle päivälle, kiireettömissä asioissa mahdollisimman pian kolmen kuukauden sisällä. Osa lääkärien ja hoitajien vastaanotoista voidaan hoitaa etävastaanottoina, halutessasi ja asian soveltuessa etäyhteydellä hoidettavaksi.

Lääkärin ja hoitajan vastaanotolla tutkitaan, arvioidaan ja hoidetaan terveyttä ja sairauksia yhteisymmärryksessä sinun kanssasi.

Terveysasema tarjoaa perusterveydenhuollon palveluita. Terveysasema on ensisijainen hoitopaikkasi, ja sieltä sinut voidaan tarvittaessa lähettää edelleen jatkotutkimuksiin ja -hoitoihin.

Nikkilän sosiaali- ja terveysasemalla on jokaisena arkipäivänä kiireellinen ja kiireetön vastaanotto. Asemalla on myös kuvantamis- ja laboratoriopalvelut.

1.1.2023 alkaen palvelusta vastaa Itä-Uudenmaan hyvinvointialue

1.1.2023 alkaen tästä palvelusta vastaa Itä-Uudenmaan hyvinvointialue. Saat kaikki ajankohtaiset tiedotteet ja uutiset sosiaali- ja terveyspalveluista hyvinvointialueen verkkosivuilta 1.1.2023 alkaen: itauusimaa.fi .

Perustiedot hyvinvointialueen palveluista saat vielä toistaiseksi Sipoon kunnan verkkosivuilta. Hyvinvointialueen verkkosivustolle lisätään perustiedot palveluista myöhemmin keväällä.

Toimi näin

Varaa aika vastaanotolle ensisijaisesti soittamalla terveysasemalle arkisin kello 9–15, akuuteissa ja kiireellisissä asioissa ma-to klo 8-17 ja pe 8-16. Voit myös varata ajan paikan päällä Nikkilän sosiaali- ja terveysaseman potilastoimistossa klo 8 - 12.

Omakannasta voit katsoa reseptisi ja niiden toimitustiedot, hoitojen kirjaukset, laboratorio- ja röntgentutkimukset sekä alle 10-vuotiaan huollettavan lapsen tiedot. 10–17-vuotiaan lapsen tietoja voi nähdä vähitellen, kun terveydenhuollossa on tehty tarvittavat muutokset potilastietojärjestelmiin. Omakannassa voit pyytää reseptin uusimista ja tallentaa oman hoito- ja elinluovutustahtosi. Omakannassa voit myös seurata omaa hyvinvointiasi ja tarkastella hyvinvointisovelluksella tallennettuja tietojasi.

Kenelle ja millä ehdoin

Lääkäreiden ja hoitajien vastaanotot on tarkoitettu Sipoon asukkaille sekä hoitovastuunsa Sipooseen siirtäneille henkilöille. Hoitoon pääsyn perusteena on terveydenhuollon ammattihenkilön toteama hoidon tarve.

Keskimääräinen jonotusaika lääkärille (T3):

Vuosi 2021

Maaliskuu 50 pv

Keskimääräinen jonotusaika hoitajille (T3):

Vuosi 2021

Maaliskuu 11 pv

Maksullisuuden tiedot

Maksullinen

Terveysasemalääkärin vastaanotosta veloitetaan täysi-ikäisiltä 20,60 €/käynti enintään kolme kertaa vuodessa. Lisäksi jotkut lääkärintodistukset ovat maksullisia.

Peruuttamattomasta vastaanottoajasta peritään 50,80 € sakkomaksu 15 vuotta täyttäneeltä asiakkaalta.

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta viimeistään arvio tehdään kolmen arkipäivän kuluessa potilaan yhteydenotosta. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään kolmea kuukautta.

Terveydenhuoltolaki http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2010/20101326