Kokemusasiantuntija

Kokemusasiantuntijat tarjoavat sinulle vertaistukea muun muassa päihde-, mielenterveys-, peli- ja kipuongelmissa. Tukea saat myös läheisriippuvuuteen, elämänkriiseihin ja suruun.

Kokemusasiantuntija on joko itse kokenut mielenterveys- tai riippuvuusongelmia tai ollut tilanteessa läheisenä. Toivuttuaan kokemusasiantuntija on kouluttautunut auttamaan muita samassa tilanteessa olevia. Kokemusasiantuntijalla voi olla useampikin diagnoosi tai kokemus, ja hän saa aina itse päättää, mistä kokemuksistaan hän puhuu ja kuinka tarkasti.

Apua kokemusasiantuntijoilta voi saada myös sairastuneen omaiset. Kokemusasiantuntijoilla on yleensä kokemusta myös erilaisten palveluiden käyttämisestä, esimerkiksi poliklinikoista, sairaaloista tai kuntouttavasta työtoiminnasta.

Sipoon mielenterveys- ja päihdepalveluissa toimii kokemusasiantuntijapalvelu, joka täydentää kunnan omia palveluita. Vastaanotto on tarkoitettu kaikille 30 vuotta täyttäneille päihderiippuvaisille ja heidän omaisilleen. Vastaanotolle voi hakeutua varaamalla ajan terveysaseman vastaanoton kautta.

1.1.2023 alkaen palvelusta vastaa Itä-Uudenmaan hyvinvointialue

1.1.2023 alkaen tästä palvelusta vastaa Itä-Uudenmaan hyvinvointialue. Saat kaikki ajankohtaiset tiedotteet ja uutiset sosiaali- ja terveyspalveluista hyvinvointialueen verkkosivuilta 1.1.2023 alkaen: itauusimaa.fi .

Perustiedot hyvinvointialueen palveluista saat vielä toistaiseksi Sipoon kunnan verkkosivuilta. Hyvinvointialueen verkkosivustolle lisätään perustiedot palveluista myöhemmin keväällä.

Toimi näin

Voit varta ajan kokemusasiantuntijan vastanotolle terveysaseman vastaanoton kautta.