Kokemusasiantuntija

Kokemusasiantuntijat tarjoavat sinulle vertaistukea muun muassa päihde-, mielenterveys-, peli- ja kipuongelmissa. Tukea saat myös läheisriippuvuuteen, elämänkriiseihin ja suruun.

Kokemusasiantuntija on joko itse kokenut mielenterveys- tai riippuvuusongelmia tai ollut tilanteessa läheisenä. Toivuttuaan kokemusasiantuntija on kouluttautunut auttamaan muita samassa tilanteessa olevia. Kokemusasiantuntijalla voi olla useampikin diagnoosi tai kokemus, ja hän saa aina itse päättää, mistä kokemuksistaan hän puhuu ja kuinka tarkasti.

Apua kokemusasiantuntijoilta voi saada myös sairastuneen omaiset. Kokemusasiantuntijoilla on yleensä kokemusta myös erilaisten palveluiden käyttämisestä, esimerkiksi poliklinikoista, sairaaloista tai kuntouttavasta työtoiminnasta.

Sipoon mielenterveys- ja päihdepalveluissa toimii kokemusasiantuntijapalvelu, joka täydentää kunnan omia palveluita. Vastaanotto on tarkoitettu kaikille 30 vuotta täyttäneille päihderiippuvaisille ja heidän omaisilleen. Vastaanotolle voi hakeutua varaamalla ajan terveysaseman vastaanoton kautta.

Toimi näin

Voit varta ajan koemusasiantuntijanvastanotolle terveysaseman vastaanoton kautta.