Hoitotarvikejakelu

Sipoon sosiaali- ja terveystoimi jakaa kunnan asukkaille, pitkäaikaista ja/tai vaikeaa sairautta sairastaville henkilöille, hoitovälineet ja hoitotarvikkeet maksuttomasti. Tavoitteena on edistää pitkäaikaisia sairauksia potevien henkilöiden kotona tapahtuvaa hoitoa ja seurantaa, parantaa asiakkaan itsehoidon edellytyksiä, ylläpitää hyvää työ – ja toimintakykyä, sekä antaa edellytykset parempaan elämänlaatuun.

1.1.2023 alkaen palvelusta vastaa Itä-Uudenmaan hyvinvointialue

1.1.2023 alkaen tästä palvelusta vastaa Itä-Uudenmaan hyvinvointialue. Saat kaikki ajankohtaiset tiedotteet ja uutiset sosiaali- ja terveyspalveluista hyvinvointialueen verkkosivuilta 1.1.2023 alkaen: itauusimaa.fi .

Perustiedot hyvinvointialueen palveluista saat vielä toistaiseksi Sipoon kunnan verkkosivuilta. Hyvinvointialueen verkkosivustolle lisätään perustiedot palveluista myöhemmin keväällä.

Palvelu jatkuu samoissa toimipaikoissa kuin ennenkin. Henkilökunta siirtyy hyvinvointialueen palvelukseen. Henkilökunnan käytössä olevat matkapuhelinnumerot säilyvät pääsääntöisesti ennallaan. Henkilökunnan sähköpostiosoitteet muuttuvat muotoon etunimi.sukunimi@itauusimaa.fi.

Toimi näin

Voit tilata Oma asiointi -palvelussa diabetes-, CPAP- ja muita hoitotarvikkeita.

Tilaa materiaali hyvissä ajoin, 2–3 viikkoa ennen sen loppumista. Voit tilata materiaalin noin 3 kuukauden tarpeeseen kerrallaan.

Lasten, nuorten ja perheiden hoitotarviketilaus

Tilata voit neuvoloiden tai kouluterveydenhuollon kautta.

Tarvikkeiden nouto tapahtuu Nikkilän tai Söderkullan neuvolasta sopimuksen mukaan.

Aikuisväestön hoitotarvikejakelutilaus

Tilata voit Oma asiointi -palvelussa, puhelimella tai jätä tilaus terveysaseman vastaanoton infoon Nikkilässä, Söderkullassa apteekkiin. Ei sähköposti tilauksia.

Tilatun materiaalin voit hakea Nikkilän terveysaseman potilastoimistolta tai virastomestarilta: arkipäivisin klo 8-16 tai Söderkullan apteekista aukioloaikoina ma-pe 8.30-19 ja la 9-15.

Ikääntyneiden kotona asuvien henkilöiden hoitotarviketilaus

Tilata voit puhelimitse kotihoidon kautta. Materiaalin toimituksesta tai noudosta sovitaan erikseen.

Puhelinaika ke klo 9-11 ja to klo 12-15

Ikääntyneiden ostopalveluissa asuvien hoitotarviketilaus

Tilata voit puhelimitse ja tilatut tuotteet toimitetaan suoraan yksiköihin.

Diabetes hoitotarvikkeet tilataan Oma Asiointisivun kautta. Hoitotarvikkeita voi myös tilata jonkun toisen puolesta samaa kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoväline- ja hoitotarvikejakelun piiriin asiakkaat tulevat lääkärin tai sairaanhoitajan/terveydenhoitajan lähetteellä. Epäselvät ja/tai tulkinnanvaraiset tilanteet arvioi terveydenhuollon avosairaanhoidon ylilääkäri tai kotihoidon lääkäri.

Hoitoväline- ja hoitotarvikejakelussa noudatetaan tarveharkintaa. Kerrallaan luovutettava määrä on enintään kolmen kuukauden tarve.

Hoitotarvikkeiden saannista päättää lääkäri tai terveydenhuollon ammattihenkilö. Edellytyksenä on pääsääntöisesti se, että sairaus on pitkäkestoinen eli kestää yli kolme kuukautta.

Hoitotarvikkeet ovat käyttäjälleen maksuttomia.

Tausta ja lainsäädäntö

Eräiden pitkäaikaissairauksien hoitamiseen kotona tarvitaan hoitotarvikkeita. Jaettavia hoitotarvikkeita ovat muun muassa avanne-, haavanhoito-, diabetes-, katetrointi- ja dialyysitarvikkeet. Tarjolla on myös vaippoja henkilöille, joiden virtsan- tai ulosteenpidätyskyky on keskivaikeasti tai vakavasti heikentynyt.

Hoitotarvikkeita jaetaan myös kotisairaanhoidon ja kotisairaalahoidon yhteydessä.

Terveydenhuoltolaki http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2010/20101326

Verkkoasiointi