Kausi-influenssarokotukset 2020-2021

Influenssa on virusten aiheuttama hengitystietulehdus. Influenssa on rajumpi sairaus kuin flunssa. Terveiden työikäisten influenssa paranee yleensä kotihoidolla. 65 vuotta täyttäneille, tiettyjä pitkäaikaissairauksia poteville ja raskaana oleville influenssa voi kuitenkin olla vaarallinen. Rokote on paras keino suojautua influenssalta ja sen jälkitaudeilta.
Lue lisää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta.

Terveyden ja hyvivoinnin laitos

Influenssarokotukset käynnistyvät marraskuussa

Influenssarokote on ilmainen seuraaville ryhmille:

1. Raskaana olevat
Heidät rokotetaan normaalien äitiysneuvolakäyntien yhteydessä Nikkilän ja Söderkullan neuvoloissa marraskuun puolivälistä alkaen. Myös heidän lähipiiriin kuuluva henkilö voidaan rokottaa raskaana olevan neuvolakäynnin yhteydessä.                                                                                                Rokote

2. Kaikki 6 kuukautta täyttäneet – alle 7-vuotiaat lapset
Neuvolaikäisten riskiryhmien lähipiiriin kuuluvat henkilöt voivat saada ilmaisen rokotteen samalla neuvolakäynnillä. Jokaiselle rokotettavalle tulee varata oma aika

Neuvolaikäisten rokotuksia annetaan seuraavasti:
Viikko 45, 2.-7.11.2020, Nikkilän ja Söderkullan neuvoloissa. 
Ensimmäistä kertaa influenssarokotteen saaville lapsille annetaan toinen rokote noin kuukauden kuluttua. Seuraavina vuosina tarvitaan vain yksi rokote.

Viikko 50, 7.-12.12.2020, Nikkilän ja Söderkullan neuvoloissa. 
Toinen rokotuskerta. Aikoja voivat varata myös he, jotka viikolla 45 eivät saaneet influenssarokotusta.

Lasten influenssarokotteen voi saada

  • tavallisen neuvolakäynnin yhteydessä influenssarokotuskauden aikana (Huom! koronatilanteesta johtuen hoidamme tänä vuonna ensisijaisesti normaalien tarkastuskäyntien yhteydessä influenssarokotukset)
  • varaamalla rokotusaika Internetin kautta osoitteessa https://tkajanvaraus.sipoo.fi/ajanvaraus/app Huomioikaa että jokaisella tulee olla oma rokotusaika varattuna. Mikäli tarvitsette useamman rokotusajan, suosittelemme varaamaan nämä oman terveydenhoitajanne kautta.
  • varaamalla rokotusaika puhelimitse terveydenhoitajilta

Seuraaville riskiryhmille maksuton influenssarokote ajanvarauksella Nikkilän sosiaali-ja terveysasemalla sekä Söderkullan apteekin terveyspiste Söderpointissa viikoilla 45-48, 2.11.-27.11.2020.

3. Kaikki 65 vuotta täyttäneet henkilöt
Rokotuksista saadaan suurin hyöty rokottamalla myös terveet ja vireät 65 vuotta täyttäneet.

4. Lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat henkilöt (7–64 v). Riskiryhmät tästä

5. Vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri
Varsinkin immuunipuutteisten tai muuten sairaiden, ikääntyneiden, imeväisten ja raskaana olevien lähipiirille on tarkoituksenmukaista antaa rokote.

6. Varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvat naiset

7. Potilaiden ja asiakkaiden välittömään hoitoon ja huoltoon osallistuvat sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökunta sekä potilashuoneissa siivoukseen ja ruokahuoltoon osallistuvat henkilöt. Rokotettaviin sisältyy myös lasten päivähoidon parissa toimiva henkilökunta sekä apteekkihenkilökunta.

Varaa aika sähköisesti täällä tai puhelimitse puh. 09 2353 6001 arkisin klo 9–15.

Rokotusajat koskevat myös henkilöitä, jotka ovat itse ostaneet rokotteen apteekista.

Riskiryhmään kuuluvat koululaiset ja opiskelijat saavat influenssarokotteen oman kouluterveydenhoitajan vastaanotolla. Lisätietoa ajanvarauksesta piakkoin Wilman kautta.

 

På svenska

 

Viimeksi muokattu 15.10.2020