Ajankohtaista

Koronarajoitusten vaikutukset kunnan Liikuntapalveluihin (27.11.2020)

Sipoon kunta sulkee liikuntatilansa 28.11.-18.12.2020 ajaksi ja keskeyttää kaiken ohjatun toiminnan.

Monitoimihalli ja koulujen liikuntasalit

Tilat on suljettu 28.11.-18.12.2020 poislukien koulujen opetuskäyttö. Liikuntapalvelut peruu varatut vuorot automaattisesti, eikä perutuista vuoroista peritä vuokraa.

Monitoimihallin kuntosali

Kuntosali on suljettu 28.11.-18.12.2020.

Kuukausikortin ostaneille jatketaan käyttöoikeutta menetettyjen päivien verran. Tämä tehdään Infopisteestä käsin automaattisesti.

Kausikortin haltijoille kompensaatio menetetyistä päivistä (21pv) tehdään ainoastaan hyvityksenä uuden kauden ostoon (ei osaostoja eikä maksupalautuksia). Kevään -21 kausikortin osto on mahdollista heti kuntosalin jälleen avauduttua.

Hyvitys normaalihintaisesta kausikortista on 10€ (ale-ryhmien kausikortista 5€), ja kahden kauden kortista 8€ (ale-ryhmien kahden kauden kortista 4€).

Oikeus hyvitykseen on voimassa maaliskuun 2021 loppu asti.

Ohjattu toiminta

Liikuntapalvelujen järjestämät senioreiden liikuntaryhmien (vesijumpat, saliryhmät), erityisuintiryhmien ja erityislasten liikuntaryhmien syyskausi päättyy perjantaina 27.11.

Syyskaudelta jää näin ollen kaksi ohjauskertaa pois. Syyskauden maksua ei hyvitetä vaan kompensaationa perutuista kerroista jatketaan kevätkautta vastaavasti kahdella viikolla (16.5.2021 asti).

Kevätkaudelle ei tarvitse ilmoittautua uudestaan, vaan paikka pysyy automaattisesti samassa ryhmässä.

Mikäli et jatka ryhmässä keväällä, on ehdottoman tärkeää että ilmoitat siitä Sari Polojärvelle (sari.polojarvi@sipoo.fi, puh. 040 191 4290) tai Tiina Forssellille (tiina.forssell@sipoo.fi, puh. 050 382 6990). Näin voimme tarjota paikan seuraavalle jonossa.

Kevään ryhmät alkavat viikolla 2 (11.1.->). Mikäli koronatilanne vaikuttaa edelleen tammikuussa, informoimme asiasta erikseen.

Myös nuorten pelikerhot jäävät tauolle 27.11. jälkeen.

Yleisöluisteluvuorot

Yleisöluisteluvuorot jäähallilla on peruttu 18.12.2020 asti.

Söderkullan tekonurmikenttä

Söderkullan tekonurmikenttä on käytettävissä lasten ja nuorten liikuntaan aluehallintoviraston, terveydenhuoltoviranomaisten ja STM:n ohjeiden mukaisesti.

 

Sipoon kunnan vuonna 2020 menestyneiden urheilijoiden palkitseminen

Sipoon sivistysvaliokunnan vapaa-ajanjaosto palkitsee menestyneitä urheilijoita

Jotta jaostolla on käytettävissään mahdollisimman täydelliset tiedot, pyydetään SM-kultamitalin tai arvokkaampia mitaleja saavuttaneiden urheilijoiden nimi, ansioluettelo sekä yhteystiedot toimittamaan sähköisellä lomakkeella Liikuntapalveluille viimeistään 10.1.2021 mennessä. Ainoastaan sipoolaiset urheilijat tulevat kysymykseen.

Lomakkeelle liitetään valokuva urheilijan/joukkueen urheilusuorituksesta, joko kilpailutilanteessa tai harjoituksista. Valokuvia tullaan käyttämään palkitsemistilaisuudessa.

Ilmoituslomake: www.sipoo.fi/liikunta

Palkinnot jaetaan helmikuussa järjestettävässä palkitsemistilaisuudessa. Kutsu tilaisuuteen lähetetään palkittaville vapaa-ajanjaoston vuoden ensimmäisen kokouksen jälkeen.

Vapaa-ajanjaosto

 

Korona ja liikuntatilat

(20.10.2020)

Edelleen on voimassa vahva suositus kasvomaskin käytöstä yleisötilaisuuksissa, kaikissa julkisissa sisätiloissa väkijoukoissa niin ulkona kuin sisällä sekä toisen asteen oppilaitoksissa.

Suositus maskinkäytöstä koskee yli 15-vuotiaita ja niitä, joilla ei ole erityistä terveydellistä syytä olla käyttämättä maskia. Liikuntatiloissa kasvomaskia suositellaan käytettäväksi vähintään yleisissä käytävä- ja aulatiloissa sekä pukuhuoneissa.

Aikuisten sisätiloissa tapahtuvia ryhmäharrastuksia suositellaan keskeyttämään kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla silloin, kun niihin liittyy korkean tartuntariskin tilanteita. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sellaisia aikuisten ryhmäliikuntaharrastuksia, joissa lähikontakti kuuluu lajin luonteeseen. Sellaiset aikuisten ryhmäharrastukset, joissa voidaan säilyttää etäisyys muihin harrastajiin, voivat toistaiseksi jatkua myös sisätiloissa. Kunnan järjestämissä ryhmäliikuntakursseissa suositukset on huomioitu.

-Aikuisten ryhmäharrastuksien osalta suosittelemme yhdistyksiä, seuroja ja muita järjestäjiä noudattamaan harkintaa, kun niitä järjestetään sisätiloissa, ja keskeyttämään toiminta korkean tartuntariskin tilanteissa. Esimerkiksi koripallopeliä voisi olla hankala toteuttaa lajinomaisesti ilman lähikontaktia pelaajien välillä, kun taas jumppatunnin voi järjestää runsailla turvaväleillä riittävän väljässä tilassa. Ryhmäkoot kannattaa pitää mahdollisuuksien mukaan pieninä, esimerkiksi alle 20 henkilössä, kertoo kunnanjohtaja Mikael Grannas.

Tiedote kokonaisuudessaan: https://www.sipoo.fi/fi/ajankohtaista/?a=viewItem&itemid=59331

 

Uudet ulkoilukartat

Maastossa tehtyjen toimenpiteiden lisäksi kuluneen vuoden aikana on työstetty uudet myös ulkoilukartat.

Paperiversiot saatavilla kirjastoissa ja Monitoimihallin infossa.

Uudet ulkoilukartat ovat jo saatavilla ulkoilureittien varrella olevilla ilmoitustauluilla ja liikuntapalvelujen nettisivuilla. Söderkullan latukarttakin saatiin valmiiksi jo viime talveksi ja toivottavasti se päästään julkaisemaan tulevana talvena hiihtokelien myötä. Nikkilän latukartta on vielä työn alla ja valmistuu ennen talvea. Uusien karttojen ulkoasun on suunnitellut Petter Nissinen.

 

Liikuntavinkkejä ja ohjeita kotioloihin

Liikunta on lääke ja myös näin poikkeustilassa on tärkeää huolehtia riittävästä liikunnasta. Alle on koottu erilaisia vinkkejä, ohjelmia ja videoita joita voi hyödyntää kotona.

Seniorit

Tasapaino taitavaksi (Ikäinstituutti)

Voitas jumppavideot (Ikäinstituutti)

Lihaskuntoliikkeet video (UKK-instituutti)

Selkäkanava

Kotivoimisteluohjeet (liikuntapalvelut)

Yle areena jumppavideot

Liikuntapalvelun jumppavideo

Perheet

Perheliikuntaa kotona (Neuvokas perhe)

Perheliikuntaa ulkona (Suomen latu)

Koululaiset

Tervekoululainen (UKK - instituutti)

 

 

Nuorten avoimet lentopallovuorot

Avoimet pelivuorot on tarkoitettu 15–20 –vuotiaille tytöille ja pojille.

Tule mukaan kokeilemaan ja pelaamaan!

Mukaan tarvitset sisäliikuntaan sopivat vaatteet ja sisäpelikengät.

Keskiviikkoisin klo 18:30–20:00 Monitoimihallilla, Lukkarintie 5, 04130 Sipoo

Perjantaisin klo 18:30–20:00 koulukeskuksen liikuntasalissa Nikkilässä

Juhlapyhät ja koulujen loma-ajat voivat vaikuttaa aikoihin.

Lisätietoja: anna.salmensaari@gmail.com

 

Monitoimihallin Seniorisali kutsuu ikäihmiset kuntosalille torstai-aamupäivisin

Tiistai- ja torstai-aamupäivisin klo 8:30–11:00 Monitoimihallin kuntosali on varattu 60 vuotta täyttäneille kuntosalisaliin tutustumista ja kuntosaliharrastusta varten. Seniorisalille voi lunastaa kymmenen kerran kortin, jonka hinta on 10 €. Kortti on henkilökohtainen ja käy ainoastaan tiistai- ja torstai-aamupäivisin.

Seniorisalilla saa myös opastusta laitteiden käyttöön. Syksyn 2020 ohjauskerrat ovat 27.8, 24.9, 29.10, 26.11 jolloin liikuntakoordinaattori Tiina Forssell on paikalla neuvomassa laitteiden käyttöä ja ohjaamassa kuntosaliharjoittelua.

Eläkeläiset voivat jatkossakin ostaa myös normaaleja lipputuotteita. Eläkeläisten normaali kertamaksu salille on 2,50 €/kerta (50 % alennus normaalihinnasta) ja muutkin lipputuotteet – kuukausikortti, kausikortti ja kahden kauden kortti – ovat saatavilla kuten tähänkin asti. Eläkeläishintaisella kuukausi- tai kausikortilla voi osallistua myös torstaiaamun Seniorisalille, mutta Seniorisalin 10 kerran kortti käy ainoastaan torstai-aamupäivisin.

Seniorisali on osa kuntosalin käyttövuorojen uudelleenjärjestelyä, jossa erityisryhmien vuoroja ja kunnan järjestämien palvelujen piirissä olevien ryhmien erityistarpeita keskitetään torstaipäivälle.

Koululaisryhmien käynnit kuntosalilla jatkuvat kuten tähänkin asti.


Uusi esite - Ikääntyneiden liikuntaryhmät

Esitteeseen on koottu Sipoon kunnan Ikääntyneiden ja vammaisten palveluiden sekä Liikuntapalveluiden tuottamat liikuntapalvelut ikäihmisille. Mukana myös Sipoon opiston kevään 2019 jatkokurssit.

 

Sipoon Liikuntapalvelujen facebooksivut

Sivuilla vinkataan esim. liikuntamahdollisuuksista, kerrotaan tulevista tapahtumista, informoidaan poikkeuksista ja vuorovaikututaan asukkaiden kanssa.

På svenska


27.11.2020

Myös Sipoon kunta tiukentaa rajoituksia koronaviruksen torjumiseksi – Monitoimihalli suljetaan, lukiot etäopetukseen

Koko Uudenmaan ja myös Sipoon katsotaan nyt olevan pandemian leviämisvaiheessa. Sipoo ottaakin käyttöön entistä tiukempia rajoituksia koronaviruspandemian leviämisen estämiseksi. Useimmat julkiset tilat, kuten Monitoimihalli, suljetaan lauantaista 28.11.2020 alkaen kolmeksi viikoksi. Toisen asteen koulutus siirtyy etäopetukseen 1.12. alkaen, ja kaikki kunnan yleisötilaisuudet perutaan 18.12. asti.

Uutinen

20.11.2020

Useita uusia suosituksia ja rajoituksia koronaviruksen torjuntaan Sipoossa – Kasvomaskeja suositellaan yläkouluihin oppilaille

Uudenmaan koronakoordinaatioryhmä on suositellut käyttöönotettavaksi uusia rajoituksia ja suosituksia koko Uudellamaalla, jotta koronavirusepidemian leviäminen saataisiin hallintaan ennen joulua. Kyseiset rajoitukset ja suositukset ovat voimassa myös Sipoossa maanantaista 23.11.2020 alkaen. Myös aiemmat rajoitukset ja suositukset pysyvät voimassa.

Uutinen

09.11.2020

Sipoon kunnan vuonna 2020 menestyneiden urheilijoiden palkitseminen

Sipoon sivistysvaliokunnan vapaa-ajanjaosto palkitsee menestyneitä urheilijoita.

Uutinen

03.11.2020

Vesiliikunnan kehittäminen: tavoitteena uimahallin toteuttaminen 2030 mennessä

Sipoo aikoo kehittää vesiliikuntapalveluja rakentamalla perusuimahallin Nikkilän ulkoilumaastojen välittömään läheisyyteen. Tavoitteellinen aikataulu uimahallin valmistumiselle on vuoteen 2030 mennessä. Näin kunnanhallitus linjasi vesiliikuntapalveluiden kehittämisestä kokouksessaan eilen (2.11.2020), kun se käsitteli vesiliikuntapalveluiden tarveanalyysia.

Uutinen

21.09.2020

Syyslomaohjelmaa nuorille

Sipoon kunnan nuorisopalveluiden sekä liikuntapalveluiden syyslomaohjelma vuodelle 2020 on nyt julkaistu.

Uutinen

11.02.2020

Vuoden urheilutekona palkittiin Sibbo-Vargarnan Miesten 4x400m SM-kultajoukkue

Sipoon kunnan vapaa-ajanjaosto on palkinnut vuoden 2019 aikana menestyneitä sipoolaisia urheilijoita. Topeliussalissa tiistai-iltana järjestetyssä tilaisuudessa Vuoden urheilutekona palkittiin miesten pitkän viestin SM-kultaa voittanut Sibbo-Vargarnan joukkue, johon kuuluivat Eljas Aalto, Mikael Granqvist, Edward Lindberg ja Anton Kunnas. Kyseessä oli ensimmäinen Sipooseen voitettu aikuisten viestikulta pitkältä matkalta. Eljas Aalto voitti viestimestaruuden lisäksi myös ensimmäisen henkilökohtaisen Suomen mestaruutensa aikuisten sarjassa Kalevan Kisojen 400m juoksussa.

Uutinen

01.03.2019

Kunnan kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden avustukset vuodelle 2019 haettavissa nyt

Sipoon kunnan kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden avustukset ovat haettavissa 1.-29.3. Hakemukset tehdään sähköisesti. Neuvontatilaisuus järjestetään 19.3. klo 17-19 Nikkilässä, pääkirjaston kokoushuoneessa osoitteessa Pohjoinen koulutie 2.

Uutinen


Viimeksi muokattu 27.11.2020