Neuvolat sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuolto

Äitiys- ja lastenneuvola

Sipoossa toimii Nikkilässä ja Söderkullassa yhdistetty äitiys- ja lastenneuvola, joka palvelee lasta odottavien ja alle kouluikäisten lasten perheitä. Neuvolan terveydenhoitajat toimivat moniammatillisessa yhteistyössä esimerkiksi neuvolan perhetyön, lapsiperheiden sosiaalityönkoulu- ja opiskeluterveydenhuollonpuheterapian, perheneuvonnan, lastensuojelun, lastenvalvojan, fysioterapian, suun terveydenhuollon, päivähoidon ja erityisvarhaiskasvatuksen kanssa.

 
Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto

Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon tehtävänä on opiskelijoiden terveyden ja kouluyhteisön hyvinvoinnin edistäminen sekä terveen kasvun ja kehityksen tukeminen. Yhteistyötä tehdään opiskelijoiden, huoltajien, oppilashuollon, opettajien, koulun muun henkilöstön ja muiden yhteistyötahojen kanssa. Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto sisältää yksilö- ja ryhmätoimintaa huomioiden perheiden monimuotoisuuden.

Huoltajat voivat olla yhteydessä koulu- ja opiskeluterveydenhoitajiin lapsen ja nuoren terveyteen tai hyvinvointiin liittyvissä asioissa. 

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvola

Sipoossa toimii keskitetty ehkäisyneuvola Nikkilän sosiaali- ja terveysaseman 2. kerroksessa neuvolan yhteydessä. Ehkäisyyn tai perhesuunnitteluun liittyvissä asioissa ota yhteyttä numeroon 040-5297761, puhelinaika ma-to kl. 12.00-12.45.

Aikuisneuvola

Aikuisneuvolan toiminnalla pyritään edistämään aikuisväestön terveyttä. Aikuisneuvolan terveydenhoitajan vastaanotolla asiakkaita ohjataan sairauksien ennaltaehkäisyssä terveyden edistämisessä, rokotusasioissa (myös matkailijoiden rokotukset) sekä tehdään terveystarkastuksia. 

På svenska

Viimeksi muokattu 26.04.2019