Maahanmuuttajien palvelut Sipoossa

Alkuvaiheen maahanmuuttajille tarkoitetut sosiaalipalvelut sijaitsevat osoitteessa Kauppakuja 3 A. Maahanmuuttajapalveluista on mahdollista saada yleisinformaatiota maahanmuuttoasioihin liittyen. Palveluissa annetaan maahanmuuttoon ja kotoutumiseen liittyvää ohjausta, neuvontaa ja tietoa maahanmuuttajille, viranomaisille ja yhteistyökumppaneille.

Maahanmuuttajapalveluiden päätehtävänä on kuntaan sijoitettavien kiintiöpakolaisten tai itsenäisesti muuttavien oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden vastaanotto ja kotoutumisen edistäminen kolmen vuoden ajan.

Muista varata aika ennen vierailuasi maahanmuuttajapalveluissa!

Sosiaalipalveluiden lisäksi maahanmuuttajille on tarjolla avointa neuvontaa Nikkilässä Sipoon pääkirjastolla. 25.2.-17.3. neuvonta on joka tiistai klo 14-16 ja siitä eteenpäin joka toinen viikko, parillisten viikkojen tiistaina klo 14-16. Avoimeen neuvontaan ovat tervetulleita kaikki maahanmuuttajat, joilla on kysyttävää Suomessa asumiseen liittyen. Kysymykset voivat koskea esimerkiksi yhteiskunnan palveluita, asumista, lupia, lomakkeiden täyttöä, tukia, opiskelua, työnhakua tai muuta maahanmuuttoon liittyvää.

Maahanmuuttokoordinaattori

Marjukka Huttunen 040 5734133

Sosiaalityöntekijät

Anne Östman 040 6257003
Juulia Vainio 040 6537381

Sosiaaliohjaaja

Krista Blomqvist 040 1916031

Tykkää meistä Facebookissa (linkki).

Perheryhmäkoti ja jälkihuollon palvelut

Sipoon kunta ylläpitää 7-paikkaista perheryhmäkotia alaikäisille, yksin ilman huoltajaa tulleille oleskeluluvan saaneille nuorille Nikkilän keskustassa. Perheryhmäkoti tarjoaa kodinomaisen ympäristön ja kasvua ja kotoutumista tukevaa huolenpitoa nuorille korkeintaan täysi-ikäisyyteen saakka. Perheryhmäkodin toiminta on kokonaisuudessaan ELY:n  kunnalle korvaamaa.

Perheryhmäkodin yhteydessä toimii tuetun asumisen palvelut alaikäisinä yksin ilman huoltajaa tulleille, oleskeluluvan saaneille jälkihuoltoikäisille nuorille. Nuoret asuvat useimmiten kunnan heille jälleenvuokraamissa vuokra-asunnoissa, ja asumisen tukea viedään kotiin tai annetaan ohjausta perheryhmäkodin tiloissa. Tuetun asumisen tavoitteena on antaa nuorille maahanmuuttajille valmiudet itsenäiseen elämään ja asumiseen Suomessa. Palveluita on mahdollista saada henkilökohtaisen tarpeen mukaisesti jälkihuollon palveluna korkeintaan 21 ikävuoteen saakka. Toiminta on kokonaisuudessaan ELY:n kunnalle korvaamaa.

Yksikön johtaja

Mervi Siivikko 040 1843284

Vastaava ohjaaja

Liisa Jyske 040 1916013

Perheryhmäkoti, ohjaaja 24/7 - 040 1627486

Sähköpostiosoitteet muotoa etunimi.sukunimi@sipoo.fi

Ethän käytä sähköpostia luottamuksellisten tai henkilökohtaisten tietojen lähettämiseen.

 

På svenska

In EnglishViimeksi muokattu 20.02.2020