Stödtjänster

Suomeksi

Tilläggsuppgifter och ansökan: 

Servicehandledning
tfn 09 2353 6014
telefontidet må-tors kl 9-15 och fre kl 9-14

eller palveluohjaus@sipoo.fi

Vänligen använd inte e-posten för att skicka personuppgifter eller sekretessbelagd information.

Via servicehandledningen är det möjligt att enligt behov få följande stödtjänster:
måltidsservice, butiksservice, bastuservice, tvättservice och trygghetstelefonservice.

Stödtjänsterna är avgiftsbelagda.

Måltidsservice

Via Hemvården är det möjligt att få måltidsservice som betyder att varma eller kalla maten transporteras hem varje dag eller enligt önskemål. Måltiderna transporteras för tillfället av Hoiva Mehiläinen Oy.

Butiksservice

Klienterna har möjlighet att få hem butiksvaror två gånger i veckan. Hemvårdens personal hjälper med att göra beställningen. Butiksservicen sköts av Hoiva Mehiläinen Oy för tillfället.

Bastuservice

Bastuservice är för klienter som som inte har möjlighet till trygg bastubadande. Hemvårdens personal fungerar som stöd i bastun. Klienterna har möjlighet till bastu en gång i veckan.

Bykservice

Klienterna har möjlighet att använda bykservice, om funktionsförmågan är nedsatt.

Trygghetstelefonservice

Klienterna har möjlighet att få trygghetstelefon hem. Trygghetstelefonservicen produceras av Hoiva Mehiläinen Oy för tillfället.

Utdelning av vårdmaterial

Seniorer (över 65-år) får vårdmaterialet som hör till utdelningen, t.ex. inkontinensprodukter och sårvårdsmaterial, via hemvården. Ett undantag utgör diabetesmaterial som delas ut centraliserat på hälsostationen.

Behovet av vårdmaterial värderas individuellt. Ett läkarutlåtande samt diagnos behövs, för att utdelning av vårdmaterial kan beviljas.

Städning

Om ert önskemål är att få städning, kan vi ge råd eller hjälpa er med att välja ut privat städservice producent. Hemstädning berättigar till hushållsavdrag i beskattningen.

Senast ändrat 18.05.2020