Rakennusvalvonta ja yhteystiedot

Rakennusvalvonta tiedottaa

Toiminta poikkeusoloaikana

Rakennusvalvonta on kunnan ohjeistuksen mukaisesti siirtynyt pääosin etätyöskentelyyn. Pyrimme kuitenkin omalta osaltamme tekemään parhaamme varmistaaksemme rakentamisen prosessien jatkumisen Sipoossa.

Lupakäsittely ja neuvonta jatkuvat normaalisti, mutta etätyöskentely saattaa pidentää hakemusten käsittelyaikoja. Kaikki yhteydenotot puhelinaikana puhelimella, muutoin sähköpostilla; kokouksia ja tapaamisia ei toistaiseksi järjestetä muutoin kuin etäyhteydellä.

Rakentamisaikaisen valvonnan osalta toimintoja muokataan tarvittaessa niin katselmusten kuin muidenkin asiakastapaamisten osalta olosuhteiden vaatimusten mukaisiksi. Lisätietoa ja ohjeistusta rakennustarkastajilta puhelinaikana puhelimella, muutoin sähköpostilla.

Viranomaiskuulemisia suoritetaan harvemmin ja keskitetysti. Suosittelemme hoitamaan naapurikuulemiset itse.

Käyntiosoite: Lukkarinmäentie 2, 04130 SIPOO (Nikkilä)
Postiosoite: Rakennusvalvonta, PL 7, 04131 SIPOO


Rakennusvalvonta palvelee asiakkaitaan  ajanvarauksella sekä sähköpostin ja puhelimen välityksellä. Mikäli emme pysty vastaamaan puhelimeen, toivomme sinun jättävän vastaajaan soittopyynnön, johon vastaamme vapauduttuamme. Soittopyynnön voi jättää myös sähköpostin tai kunnan Infon välityksellä.

Rakennusvalvonnan yhteystiedot henkilöittäin

Rakennustarkastajat ja lupakäsittelijät ovat parhaiten tavoitettavissa puhelimitse ma, ke, pe klo 10–11.

På svenska

Sipoon kunnan voimakas kasvu tarkoittaa rakennusvalvonnalle ruuhkaa lupahakemusten ja katselmusten osalta.

Olemme rakentaneet teille visuaalisen ohjeen, "Rakentamisen lupapolku", jonka tavoitteena on avata ja ohjeistaa asiakkaillemme vaikeaselkoista lupaprosessia askel askeleelta - kannattaa käydä tutustumassa. Teemme parhaamme lupien käsittelemiseksi ja katselmusten suorittamiseksi ilman tarpeetonta viivytystä. Pahoittelemme käsittelyaikojen venymistä ja toivomme asiakkailtamme ymmärrystä.

Jotta voimme tehostaa työtämme ja taata hyvän palvelun, olemme muuttaneet palveluaikojamme. Palvelemme jatkossa seuraavasti:

– Lupasihteeri ja rakennusvalvontasihteeri palvelevat asiakkaitamme puhelimitse ja sähköpostilla. Poikkeuksena Hagman, jolla ei ole puhelinaikaa maanantaisin vuoden 2019 loppuun asti.

– Rakennustarkastajilla ja lupakäsittelijöillä on puhelinaika ma, ke, pe klo 10.00–11.00 ; muina aikoina toivomme yhteydenottoja sähköpostilla.

Rakennusvalvonta valvoo rakentamista sekä rakennettua ympäristöä. Rakennusvalvonnan tehtävänä on tuottaa hyvää kuntakuvaa ja viihtyisää elinympäristöä sekä huolehtia teknisten rakentamismääräysten täyttymisestä ja kaavoituksen toteutumisesta.Rakennusvalvontaa ohjaa maankäyttö- ja rakennuslaki, maankäyttö- ja rakennusasetus, Sipoon kunnan rakennusjärjestys, Suomen rakentamismääräyskokoelma sekä kaavat ja niiden määräykset. Rakennusvalvonta toimii Sipoon kunnan rakennus- ja ympäristövaliokunnan alaisena rakennusvalvontaviranomaisena.

Sipoossa kaikkia rakentamisen lupia haetaan sähköisesti Lupapiste-palvelun kautta.

Lupapisteeseen rekisteröityminen vaatii sähköisen tunnistautumisen. Pankkitunnuksilla tunnistaudutaan vain kerran, jonka jälkeen kirjautuminen tapahtuu käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

Hakemuksen ja suunnitelmien huolellinen valmistelu Lupapisteeseen luo parhaimmat edellytykset ketterälle lupaprosessille!

 

Rakennusvalvonnan taksat

Viranomaistehtävien taksa

Palvelutaksa

Aloittamisoikeus ja vakuusmaksut

 

Ajankohtaista

Sipoon kunnan rakennusjärjestyksen uudistaminen

 Viimeksi muokattu 10.08.2020