KONSTFOSTRAN

Suomeksi

I Sibbo kan man studera och utöva olika och mångsidiga konstgrenar. Grundundervisning ges i bildkonst, musik, dans- och teaterkonst samt ordkonst. Den grundläggande konstundervisningen som omfattar olika konstgrenar är målinriktad, fortskrider från en nivå till en annan och är avsedd i första hand för barn och unga. Undervisningen ger eleven färdigheter att uttrycka sig och söka sig till fortsatta studier inom branschen.

Grundundervisning i konst i Sibbo kommun:

Musikinstitutet i Sibbo erbjuder grundläggande konstundervisning inom klassisk musik och Pop & Jazz för barn, unga och vuxna. Dessutom har musikinstitutet ett stort utbud av musiklekskola, körer, orkestrar, dans och drama. Musikinstitutet har verksamhet i både Nickby och Söderkulla. Artborg är huvudverksamhetspunkten i Nickby och undervisning erbjuds även i skolor, och daghem på olika håll i Sibbo. Kansliet betjänar i Artborg måndagar kl. 10–12 och 13–16 Övriga tider, kontakta Borgå verksamhetspunkt 019 520 2549. www.psmo.fi Mera info: biträdande rektor Johanna Lönnfors, johanna.lonnfors@porvoo.fi Berika ditt liv - kom till musikinstitutet!

Keravan tanssiopisto erbjuder barndans, modern dans, jazzdans och balett i Sibbo, också på svenska. Kurserbjudandet i Kervo är också mångsidigt: barndans, balett, modern dans och jazzdans, hiphop, break, showdans.

Konstskolan i Sibbo ger grundundervisning i bildkonst för 3–19-åriga barn i Sibbo. Vi har undervisning i Artborg (Nickby), Söderkulla Torpbacka klubbhus, i Musiikkipäiväkoti Poco. Ansökningstid på våren. Man kan fråga efter lediga studieplatser även under läsåret. Kanslipersonalen nås bäst per telefon: 040 352 7004, taidekoulu@porvoo.fi

Sibbo musikskola erbjuder undervisning för barn, unga och vuxna. Vi har både individuell undervisning (bl.a. sång, piano, gitarr, trummor och violin) och gruppundervisning.  Undervisningen sker huvudsakligen på svenska men kan också ordnas på finska vid behov. Sibbo musikskolas målsättning är att ge barn och ungdomar möjlighet att känna glädje i sång och musik. Därför har alla intresserade rätt att få en studieplats. Inträdesprov och förkunskaper krävs ej. Fortlöpande ansökan. Kontakta sibbo.musikskola@gmail.com

Sipoon musiikkikoulu erbjuder både individiuell och gruppundervisning på finska. www.simus.fi

Sydkustens ordkonstskola Ordverkstaden är en inspirerande plats där barn och unga får ge utlopp för sin skaparglädje och hitta sitt eget personliga uttryckssätt. I ordverkstaden skriver man, leker med ord, berättar muntligt, arbetar tvärkonstnärligt, gör teaterpjäser och ger utlopp för fantasins kraft på många olika roliga sätt. Anmälning: www.ordkonst.fi

Sibbo Institut Kom och bekanta dej med Grundundervisning i teaterkonst. Vi har undervisning (på finska) i Nickby och Söderkulla och det enda du behöver ta med dej är skaparglädje! Som bonus får du gott humör, vänner och en meningsfull hobby. Anmälningar till Medborgarinstitutets kansli.

 

SOMMARENS KREATIVA LÄGER 2019:

 

Fantasilägret

12.-14.6.2019
Utbildningscentret Sopukka, Nya Borgåvägen 482, Sibbo
kl. 10 på ons - kl. 17 på fre

”En örn flyger tyst högt över trädtopparna, den seglar med breda vingar. Till slut landar den på den högsta trädtoppen. Därifrån, kan den se allt det som händer uppe i luften, på marken och nere i vattnet. - Alla vi varelser här på jorden hör ihop, berättar örnen, utan den ena finns inte den andra. Jag kommer att guida er då vi färdas med hjälp av solvinden. Örnen sprider sina vingar, och solvinden färgar himlen. Det är dags att börja färden!”

Med hjälp av fantasi, samarbete och roliga ordkonstövningar får rimschamaner, diktmagiker och alla andra ordkonstnärer tillsammans vara med om att skapa och uppleva solvindens färd under detta övernattningsläger.

För dig som är 9-13 år
Avgift: 120€ (inkl. program, måltider och övernattning)

ARRANGÖR OCH KONTAKT:
Sydkustens ordkonstskola i samarbete med Borgå folkakademi: ordkonst@sydkusten.fi

 

Lekteater-kurs

För 8-12-åringar, tema Havens hemligheter
10.-14.6.2019, kl 10-15, Lilla Villan

Kursens pris 80€ (inkl. program, mat), även gratisplatser.

På Lekteater-kurs väntar äventyret bakom hörnet! Vi bekantar oss med temat genom dramaäventyr och teaterlekar. Vi bygger också kostymer och uppsättning till en pjäs, som vi själv uppför och där alla har sin egen önskeroll. Kursen är tvåspråkig.

Anmälning: www.leikkiteatteri.fi

 

Sibbo Music Camp 2019

Att spela och göra musik är som roligast tillsammans med andra!

Därför vill vi erbjuda dig en möjlighet att spela tillsammans i olika slags band, grupper och orkestrar på Sibbo Music Camp i juni 2019!

Sibbo Music Camp är ett sommarläger på dagtid, som arrangeras 9.6-15.6.2019 i Nickby i Sibbo. Undervisningen är på Artborg 35 och i Festsalen, som båda ligger i den stämningsfulla Ånäsparkens omgivning.

På lägret får du delta i olika grupper, spellektioner, musikteori samt uppträda på olika tillfällen. Det finns mycket att välja mellan, klassisk och pop&jazz musik i alla stilar.

Mera info hittar du på adressen www.sipoomusiccamp.com och facebook: sipoomusiccamp fr.o.m. 1.4.2019

Välkommen med! Vi ses i juni!

 

Djur med streck och färg

Konstkurs i Söderkulla, Torpbackens klubbrum, Torpvägen 9, 01150 Söderkulla
3.–7.6 kl. 10–14 för över 6 åringar.

På kursen bekantar vi oss med insekternas liv, djungelns färgvärld, vilddjuren på land och i vattnet, bondgårdens djur samt fantasidjur. Vi använder oss av olika tecknings- och måleritekniker. Vi arbetar inomhus och ute. Kurspriset är 85 €.

Lärare Pirjo Himmelroos
Anmälningar taidekoulu@porvoo.fi
Borgå konstskola Brunnsgatan 40, Borgå
Tilläggsuppgifter 040 352 7004

 

 

ARTBORG 35

Byggnadens historia:

Tvätteriet och linneförrådet fanns till en början i köksbyggnaden (nr 34). På så sätt kunde personalen användas flexibelt på de olika arbetsenheterna och vikariaten ordnade sig naturligt. Ibland förekom till och med uppgiftsbyte. Både tvätteri- och kökspigorna bodde på köksvinden.

Det nya tvätteriet, byggnad 35 ritad av arkitekt Gunnar Taucher, blev färdigt år 1937. Redan före det hade tanken väckts på ett gemensamt tvätteri för stadens alla anstalter. Verksamheten i det egna tvätteriet upphörde först i maj 1976, då sjukhusets tvätt övertogs av centraltvätteriet i Helsingfors. Samtidigt minskade arbetet i syateljén och linneförrådet, när textilierna nu hörde till centraltvätteriet. I slutskedet användes tvätteribyggnaden som sjukhusets centralförråd och som målar- och snickarverkstad.

Olympiasommaren 1952 skötte Nickby sjukhus tvätteri med stadsstyrelsens tillstånd tvätt som levererades av Olympiska spelens inkvarteringskansli, och för denna uppgift anställdes åtta tillfälliga tvättbiträden.

Info:

Koordinator för kultur- och fritidstjänster
Kimmo Sillanmikko
+358403593976
kimmo.sillanmikko@sipoo.fi

Senast ändrat 20.03.2019