Terveysasemapalvelut

Hätätapauksessa soita aina 112!

Stop influenssa - ota rokote

Päivystysluonteiset asiat ma-to klo 8–17, pe klo 8-16 puh. 09 2353 6001

Ajanvaraus sairaanhoitajan tai lääkärin vastaanotoille arkisin klo 8–15 puh. 09 2353 6001

Ilta-, viikonloppu- ja pyhäpäivystys hoidetaan Porvoon sairaalan yhteispäivystyksessä, joka on auki 24 tuntia vuorokaudessa. Päivystysapu palvelee numerossa 116117.  (puhelun hinta 0 eur)

Klo 22 - 8 kiireellistä lääkärinhoitoa tarvitsevia kehotetaan kääntymään Porvoon sairaalan päivystyspoliklinikan puoleen, Porvoon sairaala, puh. 116 117

Äkillisissä vaikeissa sairaustapauksissa tai onnettomuustapauksissa voi kaikkina vuorokauden aikoina kääntyä suoraan hätäkeskuksen puoleen, puh. 112, joka tarvittaessa lähettää paikalle ambulanssin tai lääkärihelikopteri Medi-Helin.

Sipoon terveyskeskukseen kuuluu kaksi terveysasemaa, pääterveysasema Nikkilässä ja sivuterveysasema Söderkullassa joihin varataan aikoja yhteisestä keskitetystä ajanvarauksesta puh. 09 2353 6001.

Nikkilän sosiaali- ja terveysasema
ma-pe klo 8-16 (potilastoimisto pääsääntöisesti klo 8-12)
päivystys ma-to klo 8-17, pe klo 8-16
Jussaksentie 14, 04130 Sipoo
fax 09 2353 6309

Söderkullan terveysasema
ma ja ke klo 8-16 sekä pe klo 8-14 (pääsääntöisesti myös potilastoimisto auki)
Terveystie 1, 01150 Söderkulla
fax 09 876 4484

Avosairaanhoidon vastaanotolla tarjotaan perusterveydenhuollon palveluja. Terveysasema on ensisijainen hoitopaikkasi, ja sieltä sinut voidaan tarvittaessa lähettää edelleen jatkotutkimuksiin ja -hoitoihin.

Nikkilän sosiaali- ja terveysasemalla on jokaisena arkipäivänä kiireellinen ja kiireetön vastaanotto ja käytettävissä myös HUS-kuvantamisen röntgenkuvausyksikkö ja HUSLAB:in näytteenottopiste, sekä talon muut asiantuntijat kuten esimerkiksi sosiaalialan ammattilaiset. Sen lisäksi terveysasemalla saa myös kuntoutuspalvelut kuten fysioterapia ja puheterapia sekä ostopalveluna toimintaterapia. Terveysasemalla toimii myös neuvola.

Vastaanotolla potilaalle pyritään turvaamaan hoitoon pääsy, hoidon tarpeen arvion perusteella, niin pian kuin mahdollista. Hoidon tarpeen arviossa hoitaja arvioi kuinka kiireellinen asiasi on ja varaa ajan lääkärille tai hoitajalle. Kiireellisessä asiassa saat ajan samalle päivälle, kiireettömissä asioissa mahdollisimman pian 3kk sisällä. Katso myös sivun alalaidasta keskimääräinen jonotusaika lääkärin vastaanotolle ja palveluhinnasto.

Sähköisen reseptin uuusiminen
Sähköinen resepti on lääkemääräys, jonka lääkäri laatii ja allekirjoittaa sähköisesti ja tallentaa keskitettyyn tietokantaan, jota kutsutaan Reseptikeskukseksi. Voit myös lähettää sähköiset reseptisi uusittavaksi terveyskeskukseen kotikoneeltasi. Sähköisen reseptin lähettäminen uusittavaksi onnistuu kirjautumalla Omakantaan, johon kirjaudutaan pankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla (HST-kortti) tai mobiilivarmenteella. Lue lisää Kanta-palveluista...

Kiireellinen vastaanotto (päivystys)

Kiireellinen vastaanotto toimii Nikkilän sosiaali- ja terveysasemalla. Jos tarvitset hoitoa saman päivän aikana, ota yhteys terveysasemalle mielellään aamulla klo 8-10. Meillä on käytössä automaattinen puhelinpalvelu. Mikäli puhelin on ruuhkautunut etkä halua jäädä jonottomaan, puhelinpalvelu pyytää sinua näppäilemään tai sanelemaan oman puhelinnumerosi suuntanumeroineen automaattiin. Terveysasemalta soitetaan sinulle takaisin mahdollisimman pian, saman päivän aikana. Voit käydä varaamassa ajan myös Nikkilän SOTE-asemalta tai Söderkullan terveysasemalta.

Kiireellinen vastaanotto toimii ajanvarauksella ja perustuu puhelinsoiton yhteydessä tehtyyn hoidon tarpeen arviointiin. Klo 16–17 välisenä aikana terveysaseman kiireellisellä vastaanotolla hoidetaan vain sairaustapauksia, jotka eivät hoidon tarpeen arvion mukaan voi odottaa seuraavaan päivään. Laboratorio- ja röntgenpalveluita ei ole käytettävissä klo 16–17 välisenä aikana.

Päivystysajat annetaan sairaanhoitajalle, lääkärille tai fysioterapeutille. Päivystyksen ammattilaiset työskentelevät tiiminä ja voivat konsultoida toisiaan. Päivystyksessä hoidettavia asioita ovat esim. akuutit infektiot ja tapaturmat.

Kiireetön vastaanotto

Kiireettömällä lääkärinvastaanotolla arvioidaan ja hoidetaan erilaisia oireita ja terveysongelmia, ja esim. pitkäaikaissairauksien kontrollikäyntejä. Sairaanhoitajan vastaanotolla hoidettavia asioita ovat esim; kroonisten sairauksien seuranta esim; verenpaine, astma, diabetes, uniapnea. Injektiot, rokotukset, elämäntapa- ja ruokavalio-ohjaukset, haavan hoito, korvahuuhtelut, kuulontutkimukset, tikin poistot, siedätyshoito, muistitestit. Diabeteshoitaja on myös tavattavissa terveysasemalla. Aikuisneuvolan terveydenhoitajan vastaanotolla asiakkaita ohjataan sairauksien ennaltaehkäisyssä terveyden edistämisessä, rokotusasioissa sekä tehdään terveystarkastuksia. Matkailijoiden neuvonta kuuluu myös aikuisneuvolan toimintaan

ESIMERKKEJÄ TILANTEISTA, JOISSA MAHDOLLISESTI VOIDAAN ODOTTAA KUNNES SIPOON TERVEYSKESKUKSEN LÄÄKÄRINVASTAANOTTO AUKEAA SEURAAVANA PÄIVÄNÄ

  • Korvakipuisia lapsia voidaan hoitaa särkylääkkeillä ilman komplikaatioriskiä. Tilanteessa voi käyttää esim. parasetamolia (Panadol, Polarfen), annostus lukee pakkauksessa. Usein särky menee ohi ja lääkärinvastaanotolle voi ottaa yhteyttä seuraavana päivänä korvien tarkastusta varten. Tällöin lapsi on usein rauhallisempi ja tutkimukset onnistuvat paremmin
  • Tavallista vilustumissairautta/”flunssaa” hoidetaan ensin kotona. Mikäli kuume tai säryt ovat erityisen haittaavia, voi käyttää kuumetta alentavaa särkylääkitystä (anti-inflammatorisia lääkkeitä). Mikäli yskä ja nuha vaikeutuvat voi kokeilla reseptivapaita, oireita lievittäviä lääkkeitä tai höyryhengitystä. On myös tärkeätä juoda runsaasti. Mikäli tarvitaan todistusta sairaudesta, voi seuraavana päivänä ottaa yhteyttä lääkärinvastaanottoon

 

Tietoa ja testejä terveydestä ja hyvinvoinnista

KokeNet -vertaistukea verkossa

KokeNet on maksuton palvelu, jossa voi keskustella alkoholi-, mielenterveys- tai peliongelmista nimettömästi ja luottamuksella. Verkossa vastaus tarjotaan kolmen päivän kuluessa. Kokemusasiantuntijat auttavat eteenpäin tarjoamalla vertaistukea, keskusteluapua sekä neuvontaa elämäntilanteen selvittelyyn. Vastaajina toimivat omasta tai läheisen päihde-, mielenterveys- tai peliongelmasta toipuneet kokemusasiantuntijat. Vertaustukea verkossa

Sähköinen terveystarkastus

Sähköinen terveystarkastus ja -valmennus on maksuton palvelu, jota voivat käyttää kaikki sipoolaiset.

Sähköisestä terveystarkastuksesta saat raportin ja lisätietoja terveyteesi vaikuttavista tekijöistä. Halutessasi voit ottaa käyttöösi sähköisen terveysvalmennuksen, jossa voit asettaa itsellesi elintapoihisi liittyviä tavoitteita ja seurata edistymistäsi.

Aloita sähköinen terveystarkastus napsauttamalla alla olevaa kuvaa

Sähköinen terveystarkastus ja -valmennus

Terveyskylä.fi
Terveyskylä tarjoaa tietoa ja tukea kansalaisille. Terveyskylän virtuaalitaloissa on tietoa, vertaistukea ja nettiterapiaa sekä oirenavigaattoreita, jotka ohjaavat kulloinkin sopivaan paikkaan saamaan apua.


Laboratoriopalvelut

Ajanvaraus laboratorioon (Nikkilä ja Söderkulla) - voit varata ajan joko suoraan netistä tai soittamalla keskitettyyn puhelinpalveluumme 09 471 86800 ma-pe klo 7.30 – 15.30. Nikkilän laboratorioon voit tulla myös ilman ajanvarausta, mutta suosittelemme ajanvarausta. Nikkilän näytteenottopiste on avoinna ma-pe 07.10- 15.00. Söderkullan näytteenottopiste palvelee vain ajanvarauksella, INR-asiakkaat ilman ajanvarausta ma ja ke klo 10 – 11. Kohdunkaulan syöpää ehkäisevä seulonta kuuluu myös HUSLABin palveluihin. Itä-Uudenmaan terveyskeskuslaboratoriopalvelut.

Röntgen

Nikkilän sosiaali- ja terveysasema, ma-to klo 8.00 - 15.30 sekä pe klo 8.00 - 14.30.HUS-Kuvantaminen Sipoo palvelee HUS-alueen erikoissairaanhoidon ja kuntien perusterveydenhuollon potilaita, joilla on sähköinen lähete, riippumatta kuntarajoista. Lisäksi palvelemme Kuninkaantien työterveyshuoltoa. Sipoon HUS-röntgenissä tehdään perusröntgentutkimuksia (luuston ja keuhkojen röntgentutkimukset sekä hammaskuvaukset). Perusröntgentutkimuksiin voi tulla ilman ajanvarausta, tai halutessaan tutkimukseen voi myös varata ajan. Lue lisää röntgenpalveluista.

Syöpäseulonnat

Mammografiatutkimukset sekä kohdunkaulan irtosolunäytteet (PAPA) tehdään joka vuosi määrätyille ikäryhmille. Seulontaryhmään kuuluville lähetetään henkilökohtaiset kutsukirjeet. Lue lisää syöpäseulonnasta.


Erikoissairaanhoito

Kuntalaiset saavat pääosan erikoissairaanhoidon palveluista Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) sairaaloista ja pienen osan yksityisiltä palveluntuottajilta ja muista sairaaloista. Erikoissairaanhoidon tarpeen määrittelee aina terveyskeskuslääkäri. Muihin kuin HUS:n palveluihin voi saada maksusitoumuksen, mikäli tarve todetaan. Tällainen tarve voi syntyä esim. silloin, kun kyseistä palvelua ei ole mahdollista saada HUS:sta.


Terveydenhuollon valinnanvapaus

Halutessasi voit valita terveysaseman toisesta kunnasta.
Siirtyäksesi toisen kunnan terveysaseman asiakkaaksi sinun on tehtävä kirjallinen ilmoitus aseman vaihtamisesta sekä uudelle että vanhalle terveysasemalle viimeistään kolme viikkoa ennen kuin voit varata ajan uudelle terveysasemalle.
Ilmoituslomakkeen löydät täältä. Lomakkeita saa myös Sipoon kunnan Infosta  ja terveysasemilta Lisätietoa terveydenhuollon valinnanvapaudesta.

 

Nikkilän sosiaali- ja terveysaseman kartta

Asemalla tarjotaan seuraavat palvelut:

• avosairaanhoidon vastaanotot ja päivystys
• suun terveydenhuolto
• HUS-Röntgen
• HUS-Laboratorio
• äitiys- ja lastenneuvola
• perhetyö
• fysioterapia ja apuvälinepalvelu
• aikuissosiaalityö
• lastensuojelu
• vammaispalvelut
• puheterapia
• perheneuvontapalvelu
• lastenvalvontapalvelu

Asiakasmaksut

Sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakasmaksuja peritään muun muassa terveydenhoidosta, sairaanhoidosta, laitoshoidosta, palveluasumisesta, kotihoidosta, suun terveydenhuollosta ja päivätoiminnasta. Asiakasmaksut pohjautuvat lainsäädäntöön.

Sosiaali- ja terveydenhuollon taksat ja maksut

Lue lisää maksuista...

HOITOTAKUU / Keskimääräinen jonotusaika lääkärin vastaanotolle
Kiireettömään hoitoon pääsyn mittarina on kolmas vapaana oleva kiireetön ajanvarausaika vastaanotolle laskettuna kalenteripäivissä. Terveysasemien T3-luku on näiden aikojen keskiluku.

Hoitoon pääsy terveysaseman avosairaanhoidossa
2020
Tammikuu: 25,5 arkipäivää

2019
Marraskuu: 33,3 arkipäivää
Elokuu: 37,5 arkipäivää
Toukokuu: 47 arkipäivää
Maaliskuu: 43 arkipäivää

 

 

Svenska

Viimeksi muokattu 15.01.2020