Ung Kultur

Ung Kulturs TEATRIS 2019 är här!

Scenen är öppen för alla 10-25-åringar som idkar teaterkonst!

TEATRIS -festivalen för ungdomar ordnas den 23.-24.3 i Sibbo. Temat för årets återkommande kulturevenemang är scenkonst och allt vad det innefattar. TEATRIS-festivalen bjuder in alla östnyländska ungdomar i åldern 10-25 att uppträda med sin grupp inför en stor publik i mars. Varje föreställning får pågå i högst 60 minuter och kan framföras på vilka språk som helst, genren är valfri.

TEATRIS-festivalen är en utmärkt möjlighet att få erfarenhet av att uppträda, få nya kompisar och få uppmuntrande och utvecklande respons för framtida uppträdanden av en professionell jury.

TEATRIS-festivalen i Sibbo är det östnyländska regionevenemanget i anslutning till det nationella evenemanget Ung Kultur. De mest imponerande föreställningarna som framförts i Sibbo får representera Östnyland i Jyväskylä 24.-26.5 2019.

 

Anmälningsblanketter finns här

Sista anmälningsdagen är 1.3.2019.

Regler

 

 

TEATRIS -regionfestival ordnas

Östnyland / Sibbo / 23.-24.3.2019

Evenemanget har fritt inträde och är öppet för alla.

 

- Grenarna är många, allt från tal-, musik-, och fysisk teater till cirkus, musikal eller performans.

- Högst 1/3 av medlemmarna i en grupp får avvika från åldersgränsen. Solo-uppträdanden ingår också.

- Maximal längd på showen är 60 minuter.

- Du kan hitta mera detaljerade regler och mera information (på finska): / ja www.nuorikulttuuri.fi

 

Alla deltagare i evenemanget får muntlig och skriftlig feedback av en professionella jury. Representanterna till den nationella Teatris-evenemanget kommer att väljas från regionens festivaler.

År 2019 hålls den nationella Teatris i Jyväskylä. Förutom föreställningar bjuder festivalhelgen på verkstäder, kvällshändelser och naturligtvis möten med andra aktörer inom teater!

 

Regionfestivalproducents kontaktuppgifter:
Kimmo Sillanmikko
kimmo.sillanmikko@sipoo.fi, 0403593976

 

Nuori Kulttuuri byrån:
nazia.asif@nuorisoseurat.fi
jussi.kaijankangas@nuorisoseurat.fi

 

 

 

Ung Kultur-verksamheten uppmuntrar och stöder barn och unga att mångsidigt utöva olika former av kultur. Ung Kultur är en form av kulturellt ungdomsarbete, med vilket man kan sporra, uppmuntra och inspirera ungdomar till kulturella hobbyer oberoende av bostadsort, utbildning och etnisk, språklig eller socioekonomisk bakgrund.

I Ung Kultur-verksamheten deltar årligen tusentals ungdomar, professionella inom ungdomsarbete och konst, föräldrar samt representanter för läroanstalter. Verksamheten koordineras av Suomen Nuorisoseurat ry och finansieras av undervisnings- och kulturministeriet, och kommunerna arrangerar regionala evenemang. Regionförvaltningsverken och Ung Kultur-byrån deltar i koordineringen av de regionala evenemangen

Taggar: ungdomstjanster
Senast ändrat 16.11.2018