Aktuellt på biblioteken

SIBBO BIBLIOTEKEN STÄNGDA

Kommunen stänger Söderkulla och Nickby bibliotek (inkluderad Café Emelie) fr.o.m. måndag den 16 mars. Biblioteken är stängda till 13.5.2020. Även meröppetbiblioteket stängs i Söderkulla.

Nätbiblioteket och e-tjänsterna kan användas på webbsidan helle.finna.fi. Bibliotekets kundtjänst ger råd och anvisningar per telefon 09 2353 6003, må – fre kl. 9 – 16.

Avgifter som förorsakas av stängningen krävs inte av kunderna.

OBS! Kommunens infopunkt som finns i huvudbiblioteket håller öppet. Söderkullas infopunkt är stängd.

Läs mera: https://www.sipoo.fi/se/aktuellt_/?a=viewItem&itemid=58637

 

Bibliotekets återlämningsluckor stängda fr.o.m 3.4

Bibliotekets återlämningsluckor stängs 3.4.2020 kl 16. För att förhindra spridningen av coronasmittan tar biblioteket inte emot återlämnat material eller ger ut material eller bokkassar.

Lånetiderna för allt utlånat material förlängs automatiskt och inga förseningsavgifter uppbärs för den tid då biblioteken är stängda.

 

Ofta ställda frågor under undantagsperioden

 

Vad händer med mina reservationer? Reservationerna väntar i hyllan tills biblioteket öppnar igen. Hämtningsdagen har flyttats till juni.

Skall jag returnera mina lån till biblioteket? Du behöver inte returnera dina lån, utan kan vänta tills biblioteket öppnar igen. Förfallodagen är flyttad till juni. Du kan kontrollera den nya förfallodagen på nätbiblioteket helle.finna.fi eller ringa till bibliotekets kundtjänst på numret 09 2353 6003 vardagar kl. 9-16.

Kommer jag att behöva betala förseningsavgifter? Under stängningen uppkomna avgifter debiteras inte.

Hur får jag lösenord för att använda e-tjänsterna? Du kan få ett lösenord till ditt bibliotekskort via telefon eller e-post vardagar kl. 9-16.

 


 

Sesam lös dig - en uppgiftsstig

Bästa barnfamiljer!

Vi har byggt ett spel i Seppo som tidsfördriv för hela familjen. Samla ihop er och logga in via länken nedan för att spela. Slå ihop era kloka huvuden och lös uppgifterna tillsammans - allas kunskap behövs. De som klarar sig bäst blir belönade!

Observera: Uppgiften i Naxos kräver ett bibliotekskort så att ni kan logga in i tjänsten.

Vi lägger till nya uppgifter varje vecka, så ta tillvara dina speluppgifter så att du kan fortsätta spela samma spel.

Gå till adressen play.seppo.io

Välj spelets språk (uppgifterna är på finska och svenska)

Ange pin-koden: 7G538F

Ge ditt lag ett namn och fyll i e-postadress.

Spara användarkoden - vi lägger till nya uppgifter varje vecka. Med användarkoden kan du fortsätta spela på samma spel.


08.04.2020

Sibbo biblioteks mångsidiga påskpaket!

Många firar påsken hemma i år, så här finns något att göra för alla.

Hemma

[l:communityCalendarItem]


Det gamla nätbiblioteket stänger

Helle-bibliotekens gamla nätbibliotek stänger lördagen 30.11.2019. Efter det kan endast nätbiblioteket Helle-Finna användas.

Bild från Helle-bibliotekens nätbibliotek

 


 

Nya spelregler i sagorummet på Nickby bibliotek

Efter kundrespons har vi ändrat på spelreglerna i sagorummet på Nickby bibliotek. Vistelse i sagorummet sker tillsammans med en vuxen. Det är inte tillåtet att äta och dricka i sagorummet.


Bokbussen på våren 2020

Det har blivit lite ändringar i bussturerna, så var uppmärksam. Vi kör vår första tur 10.1. och sista gången för våren är 31.5. Bokbussens tidtabell hittar du här.

Bokbussens kontaktperson är Linda Åkerlund, linda.akerlund@sibbo.fi, tel. 040 1455 784.

Direktnumret till bokbussen är 0400 214 849.


 

Viddla.fi - låna och titta på filmer när du vill

Den strömmande filmtjänsten Viddla finns nu i Helle-biblioteken.
Adressen är https://viddla.fi

Viddla.fi Sibbo

Välj först vilken film du vill låna och efter det kan du logga genom att klicka på Spela film-knappen. Välj ditt eget bibliotek, Helle-kirjastot, och logga in med ditt bibliotekskortsnummer och din pinkod. Ett lån är i kraft 48 timmar och under den tiden kan du se filmen så många gånger du vill. Lånen är begränsade till högst 4 lån per bibliotekskort under en kalendermånad.

Obs. Helle-biblioteken har bara en begränsad mängd lån att använda per månad.


Ändringar i bibliotekets reservationskvitton

Nya reservationskoder

Meröppetbibliotekens reservationskvitton har ändrat i.o.m. EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR) 25.5. Hädanefter ställs reservationerna i hyllan enligt en självvald reservationskod eller enligt en automatiskt genererad nummerserie. De kunder som inte ännu har valt en egen reservationskod (t.ex. ”Batman”) åt sig, hittar reserveringen med nummerkoden som står i ankomstmeddelandet.

Välj gärna reservationskoden själv, t.ex. via nätbiblioteket.

Reservationskoden (alias) används då du avhämtar reservationer från ett meröppetbibliotek. Du kan lägga till en kod via nätbiblioteket eller då du besöker ett Helle-bibliotek. Reservationskoden kan vara t.ex efternamn, förnamn eller en signatur. Märk väl att två användare inte kan ha samma reservationskod. Använd inte din Pin-kod eller personnumrets slutdel som reservationskod.

Också huvudbiblioteket tar i bruk reservationskoder fr.o.m. 19.11!


Nya musiktjänster

Bekanta dig med Helle-bibliotekens nya Naxostjänster, bl.a. Naxos Jazz och Naxos World.

Läs mera om musiktjänsterna här.


Förnya dina lån i nätbiblioteket:

Helle nätbibliotek Sibbo

Du kan söka i Helle-nätbiblioteket utan att logga in, men för att till exempel förlänga lånetiden och reservera material behöver du logga in med bibliotekskortets nummer och pinkod. Du kan uppdatera dina egna uppgifter i nätbiblioteket, kontrollera också dina egna meddelandeinställningar.

Helle-nätbiblioteket finns på adressen https://helle.finna.fi/

Lånen kan också förnyas per telefon 09-2353 6003
eller per e-post huvudbiblioteket@sibbo.fi, soderkulla.biblioteket@sibbo.fi


 

Söderkulla bibliotek också meröppet

Söderkulla bibliotek kan du besöka också tidigt på morgonen, sent på kvällen och till och med på söndagar.

Personalen betjänar på vardagar måndag till onsdag kl. 10-18, torsdag och fredag kl. 10-16. All övrig tid, må-to kl. 7-21 och fre kl.7-18, är självbetjäningstid. På veckoslutet är biblioteket meröppet med självbetjäning på lördagar kl. 7-18 och på söndagar kl. 10-18.

Alla som har ett Porsse-bibliotekskort (Sibbo, Borgå, Askola, Borgnäs) med tillhörande PIN-kod kan använda meröppetbiblioteket. Man loggar in med sitt bibliotekskort och sin PIN-kod vid någon av kortläsarna, som finns i hissen och i trapphuset.

Under meröppettiden kan man låna och återlämna material med automater, hämta reserveringar, läsa böcker och tidningar samt använda kunddatorerna.

 

Meröppetbibliotek


Senast ändrat 03.04.2020

Suomeksi

Bibliotekets servicenummer 09 2353 6003

Helle-nätbiblioteket

Öppettider 

Facebook

   

#librarysipoo

Instagram #librarysipoo