Sipoon kansalaisopisto

Ajankohtaista

25.09.2020

Kunnanjohtaja: ”Olkaa varovaisia, käyttäkää maskeja”

Kunnanjohtaja: ”Olkaa varovaisia, käyttäkää maskeja”

HUS-alueen suositus maskin käytöstä julkisissa sisätiloissa, yleisötilaisuuksissa ja väkijoukoissa koskee myös Sipoota.

-Sipoo on sen verran lähellä pääkaupunkia ja monet sipoolaiset asioivat tai työskentelevät pääkaupunkiseudulla, jossa koronavirustilanne kiihtyy, että maskin käyttö kirjastoissa, kaupoissa, virastoissa, baareissa ja vastaavissa julkisissa sisätiloissa on erittäin suositeltavaa. Olkaa varovaisia, käyttäkää maskeja ja noudattakaa ohjeistuksia. Huolehditaan yhdessä siitä, että mahdollisimman harva sipoolainen sairastuu, sanoo kunnanjohtaja Mikael Grannas.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen video-ohjeesta voit katsoa neuvoja kasvomaskin oikeaoppiseen käyttöön. Pääset video-ohjeeseen tästä linkistä.

Ei vielä maskisuositusta oppilaitoksiin Sipoossa

Rauhallisen jakson jälkeen on Sipoossa ilmennyt yksittäisiä uusia laboratoriovarmennettuja koronavirustartuntoja. Suurin osa Sipoon 84 vahvistetusta tartunnasta on keväältä. Toistaiseksi koronavirustilanne ei vaikuttaisi edenneen Sipoossa kiihtymisvaiheeseen. Näin ollen Sipoon kunta ei toistaiseksi anna maskisuositusta toisen asteen oppilaitoksiin Sipoossa.

Lataa koronavilkku

Sipoon kunta suosittelee myös lataamaan koronavilkun älypuhelimeen. Voit ladata koronavilkun puhelimeesi osoitteessa koronavilkku.fi.

Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama sovellus, jonka avulla saat tiedon, jos olet sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle. Jos sinulla todetaan tartunta, voit ilmoittaa siitä sovelluksella nimettömästi.

 

Ohjeistus turvalliseen kurssitoimintaan poikkeusolosuhteissa: opiskelijoiden suositellaan käyttävän kasvomaskia, jos ei voida huolehtia riittävästä turvaetäisyydestä


Sipoon opisto noudattaa toiminnassaan THL:n, Opetus- ja kulttuuriministeriön, Opetushallituksen ja Sipoon kunnan ohjeita opetuksen järjestämisessä ja tilojen turvallisesta käytöstä epidemia-aikana.

Yhteydenpito ja tiedottaminen käytännön järjestelyistä on keskeistä. Pääsääntöisesti lähetämme viestiä sähköpostilla, joten on tärkeää, että opiskelijoiden yhteystiedot ovat ajan tasalla.


Kursseille osallistuminen


- Riskiryhmiin kuuluvia pyydetään arvioimaan, voiko osallistua kursseille epidemia-aikana.


- Kursseille ei voi osallistua sairaana tai oireisena.


Toiminta opetustiloissa


- Kaikki opiston toimipisteissä asioivat pesevät kätensä aina ulkoa sisälle tultaessa sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen. Oppilaitoksen tiloissa on saatavilla käsidesiä. Käytetään kertakäyttöisiä käsipyyhkeitä.


- Lähikontakteja vältetään ja huolehditaan turvaetäisyyksistä.


- Eri opiskelijaryhmien välisiä kontakteja vältetään erilaisissa siirtymätilanteissa.


- Muiden kuin opiskelijoiden ja henkilökunnan oleskelua opiston tiloissa voidaan rajoittaa tarvittaessa.


- Tervehtimiseen käytetään muita tapoja kuin kättely.


Opetusvälineet ja laitteet


- Kurssin osallistujat puhdistavat yhteiskäytössä olevat laitteet ja pöydät oppitunnin lopuksi. Luokissa on desinfiointiainetta, käytetään kertakäyttöistä puhdistusliinaa. Opettaja ohjeistaa opiskelijat välineiden puhdistamiseen.


- Opiskelijat voivat käyttää omia kertakäyttöisiä suojakäsineitä tai suojamaskia.


- Opiskelijat voivat käyttää kursseilla omia välineitään, esim. kädentöissä sakset, liikunnassa jumppamatto.

 

Hankeuutisia

MAAHANMUUTTAJILLE SUUNNATTU TYÖLLISYYTTÄ TUKEVA KOULUTUS

Suomen kieltä vahvistava koulutus maahanmuuttajille on työelämään suuntautuva ja käytännönläheinen koulutus. Koulutuksen kohderyhmä on kotoutumisajan ylittäneet maahanmuuttajat, jotka eivät ole työelämässä. Sen tavoitteena on parantaa suomen kielen luku- ja kirjoitustaitoon liittyvää osaamista. Koulutuksessa on mahdollista vahvistaa yhteiskunta- ja työelämävalmiuksien osaamista. Koulutuksessa perehdytään lisäksi yrittäjyyteen. Yhden lukuvuoden aikana on kuukauden kestävä työharjoittelu. Koulutus antaa mahdollisuuden tutustua työelämään sekä valmiuksia jatkokoulutukseen, mutta ei johda ammatilliseen tutkintoon. Lue lisää täältä.

TYÖLLISTÄMISHANKE - MOLEMMILLA KOTIMAISILLA

Työllistämishanke molemmilla kotimaisilla on Opetushallituksen rahoittama kaksikielinen hanke, jonka tavoitteena on vahvistaa perustaitoja. Hanke toteutetaan yhteistyössä Porvoon ja Loviisan kansalaisopistojen kanssa. Kohderyhmänä ovat pitkäaikaistyöttömät. Hankkeen aikana vahvistetaan taitoja tieto- ja viestintätekniikassa, työelämässä, luku -ja kirjoitustaidoissa ja yhteiskuntataidoissa kuten sosiaalisen median, sosiaalisten taitojen ja ilmaisutaidon kehittämisessä. Hanke on lukuvuoden mittainen ja se sisältää opetuksen lisäksi kaksi neljän viikon työssäoppimisjaksoa. Yhteistyökumppanit ovat Sipoon kunnan työllisyys- ja rekrytointiyksiköt, aikuissosiaalityö, kirjastot, TE-keskukset ja Keuda sekä luonnollisesti Porvoon ja Loviisan kansalaislaispistot. Lue lisää täältä.

 

Kiitos palautteesta ja kurssi-ideoista!

Nyt olemme arponeet kurssilahjakorttien voittajat ja heille on ilmoitettu voitosta. Onnea, Mona Kuikka ja Satu Riuttalahti! Kiitos kaikille osallistujille! Hyvää kesää! 

Palautus Sipoon opiston kurssimaksuista

Jos Sipoon opiston kurssi ei jatku etäopetuksena eikä sitä ole mahdollista toteuttaa lähiopetuksena ajankohtaa siirtämällä tai jos opisto ei ole tarjonnut toisen opettajan pitämää etäopetuskurssia vastaavaa kurssia, korvaus toteutumattomista kokoontumiskerroista palautetaan asiakkaalle asiakkaan erillisestä pyynnöstä. Kurssimaksua ei palauteta, mikäli palautettava määrä jää alle 10 €. Kursseista, joihin on myönnetty Opetushallituksen opintoseteliavustuksia ei myönnetä palautusta. Jos kurssi on maksettu liikunta- ja kulttuurisetelillä, Smartumilla, EazyBreakillä, tai ePassilla, palautus annetaan lahjakortin muodossa. Lahjakortin voi käyttää Sipoon opiston kurssien maksamiseen. Korvausta/palautusta tulee hakea 7.6. mennessä. Hakemus tehdään alla olevalla pdf-lomakkeella. Tulosta lomake, täytä se ja palauta lomake joko postitse Sipoon opisto, PL 7, 04131 Sipoo, tai voit myös palauttaa lomakkeen SipooInfo Nikkilään, Pohjoinen Koulutie 2, 04130 Sipoo. SipooInfo Nikkilässä on myös mahdollista tulostaa lomake ja täyttää se paikan päällä.

 

Kurssimaksun palautuslomake.

 

Löydät ajankohtaista tietoa koronaviruksesta terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) sivuilta. THL päivittää tilannekuvaa ja ohjeita verkkosivuillaan.

 

Aukioloajat
Toimisto Nikkilän opistotalo, Iso Kylätie 8, 04310 SIPOO Puh. (09) 2353 6004
Avoinna ma - to klo 10.00 – 11.30 ja 12.00 – 14.00
Suljettu viikolla 42, 12.-18.10.2020 sekä viikolla 8, 22. – 28.2.2021.

Opintien palvelupiste Opintie 6A, 01150 SÖDERKULLA
Avoinna ke klo 10.00 - 14.00
Suljettu viikolla 42, 12.-18.10.2020 sekä viikolla 8, 22. – 28.2.2021.

Sari Sundbäck-Määttä, liikunnanohjaaja puh. 040 191 4232 päivystysaika: ke klo 14.00-15.30 Opintien toimipisteessä osoitteessa Opintie 6

 

Lukuvuosi 2019-2020

Syksy 7.9.2020 – 29.11.2021, syysloma viikolla 42, 12.-18.10.2020.

Kevät 14.1.2020 -12.4.2021, talviloma viikolla 8, 22. – 28.2.2021.

Lisälukukausi 19.4.2021 – 30.6.2021.

Kurssien alkamispäivät ovat merkittynä kurssiohjelmaan. Osa kursseista alkaa jo ennen varsinaista lukukautta tai kestää pidempään.

 

 

 

 

 

 

 

PÅ SVENSKA

Huom. Mahdollisuus ohjelmamuutoksiin ja peruuntumisiin pidätetään. Mahdollisten muutosten sattuessa ilmoittautuneisiin ollaan yhteydessä. Leirejä ei myöskään makseta ennen kuin pitäminen on varmistunut.
Viimeksi muokattu 29.09.2020