< Evenemang

Konstutställning: KRETS

11.05.2019 - 29.06.2019
Konstutställning: KRETS
KRETS / KEHÄ är konstnärerna Corinna Helenelunds, Jaakko Pietiläinens och kurator Rickard Borgströms gemensamma projekt i fd. Nickby Sjukhus område. För att producera nya verk som relaterar till platsen har konstnärerna tagit historien om Nickby sjukhus som utgångspunkt och även forskat kring områdets arkitektur. Utställningen, som produceras av Sibbo kommuns Kulturtjänster, har öppet för allmänheten 11.5-29.6. 2019.
Plats: Pesula

Utställningen fördelas mellan valda inre och yttre rum av byggnaden. Inne i kontrummet Pesula visar Corinna sin textilbaserade installation som har förvandlats till en del av tvättstugans interiör. I det yttre rummet gör Jaakko arkitektoniska förskjutningar av huset fasad, där hans skulpturala ingrepp beblandar objekt, fasad och den omgivande miljön. Tillsammans kroppsliggör dessa konstverk huset och ger den en sorts karaktär, en persona.

Detta är den första delen av KRETS/KEHÄ som är en serie av möten mellan ny producerade konstverk och det offentliga rummet och har sin utgångspunkt i Sibbos säregna landsbygds- och skärgårdsmiljö. Det är även den nyinflyttade Rickard Borgströms första konstprojekt i sin gamla hemkommun.

Under hela utställningsperioden genomförs ett omfattande konstpedagogiskt arbete riktat till skola och äldrevården i kommunen, samt en serie av publika samtal.

KRETS / KEHÄ
Datum: 11.05- 29.06 2019
Öppet: Ons 14-20, tor-lör 10-16
Plats: Gamla tvättstugan PESULA, Pilvilinnavägen 2, Östanåparken, Sibbo
Konstnärer: Corinna Helenelund och Jaakko Pietiläinen
Kurator: Rickard Borgström
Arrangör: Sibbo Kommuns Kulturtjänster

Senast ändrat
30.04.2019