< Aktuellt
20.09.2017

På Sibbos namnsdag 22.9 bjuds på muralkonst, kaffe & bakverk för kommuninvånarna samt kritkonst på gatan

På Sibbos namnsdag den 22.9 firar vi att gränsen på 20 000 invånare har överskridits genom att bjuda invånarna på gratis kaffe och bakverk. På namnsdagen kan du också följa med en muralkonstnär vid sitt arbete, måla konst själv med kritor på gatan eller njuta av en gitarrfestival.

Fredagen den 22.9 firar vi Sibbos namnsdag. Det äldsta dokumentet där Sibbo nämns i egentlig saktext är daterat 22.9.1352. På Sibbos namnsdag firar vi denna gång kommunens tillväxt, eftersom vi i Sibbo gick över gränsen på 20 000 invånare för första gången i februari 2017.

Avvikande från vad vi tidigare informerat kommer vi att bjuda på gratis kaffe och bakverk i restaurang Hilden Helmi (Jussasvägen 18 J) klockan 15–19. Förutom kaffe serverar vi också bl.a. Sibbos eget bakverk till de första 300 gästerna. Vid kaffetillställningen premierar vi också den 20 000:e Sibbobon, som föddes i februari. Premieringen sker cirka kl. 17.

Du kan läsa ett tidigare meddelande om att vi gått över gränsen på 20 000 invånare här.

En muralkonstnär vid sitt arbete och kritkonst på gatan kl. 13–15

På namnsdagen kan du också följa med då muralkonstnär Rustam Qbicia arbetar kl. 13–15. QBic målar ett muralkonstverk på Aravahusets väggar (Norra skolvägen 1) som en del av konstfestivalen UPEA17. Rustam QBic är en känd och uppskattad bildkonstnär inom urban konst som reser runt omkring i världen.

På platsen (Norra skolvägen 1) kan du också själv göra konst med kritor på gatan kl. 13–15. Dessutom arrangeras också lite annat program kl. 14. Observera ändå att både målandet av muralkonstverket och målandet med krita på gatan ordnas om vädret tillåter; om det regnar ihållande ordnas inte evenemanget. Evenemanget är gratis, men på plats kan man köpa delikatesser från en fish ’n’ chips –bil.

Du kan läsa mer om konstnären och konstfestivalen UPEA på webbplatsen sipoorakentaajakehittaa.fi och på konstfestivalens egen webbplats upeart.com.

En ny gitarrfestival startar

Namnsdagen till ära har du också chansen att njuta av en ny gitarrfestival, Sibbotoner, som inleds på fredagen med en invigande konsert i Artborg (Pilvilinnavägen 2) klockan 19–21.

På konserten uppträder världsstjärnan och festivalens inbjudna gäst gitarristen Fábio Zanon från Brasilien. Zanon är en av världens mest kända mästare inom klassisk gitarr och uppträder för första gången i Finland. Konserten är inträdesbelagd.

Festivalens program med tidtabeller och länkar till biljettförsäljningen hittar du på festivalens webbplats: http://sipoonaanet.fi/sv/

Evenemang på Sibbos namnsdag:

  • Kl. 13–15 Muralkonstnär Rustam Qbic arbetar och kritmålning på gatan vid Aravahuset (Norra skolvägen 1, Nickby).
  • Kl. 15–19 Kaffe med bakverk för kommuninvånarna, restaurang Hilden Helmi (Jussasvägen 18 J, Nickby).
  • Kl. 19–21 den inledande konserten på gitarrfestivalen Sibbotoner, Artborg (Pilvlinnavägen 2). Biljetter: Netticket.fi

Välkommen med!

 

Mer information om bjudningen med kaffe och bakverk:
Carola Juselius, Sibbo kommun, carola.juselius@sibbo.fi, tfn 09 2353 6211

Mer information om evenemanget med muralkonstverket och målandet av Aravahuset:
Planerare Suvi Tuiskunen, Sibbo kommun, suvi.tuiskunen@sibbo.fi, tfn 09 2353 6807

Mer information om gitarrfestivalen:
Kulturproducent Katja Sågbom, tfn 09 2353 7023, katja.sagbom@sipoo.fi


Senast ändrat
21.09.2017
Taggar: kultur