< Aktuellt
30.11.2012

Det är bra att förbereda sig inför vintern också när det gäller avfallshanteringen

Snöiga förhållanden och snönederbörd försvårar avfallstransporten. En ordentligt utförd snöröjning och sandning underlättar chaufförens jobb. Snöarbetet och sandningen ligger på fastighetens ansvar.

Det är bra om man kan röja bort snön från både passager och runt avfallskärlet. Det är också bra att putsa bort snön från locket.  Halkbekämpningen är viktig om gårdsvägen lutar nedåt eller om avfallskärlet måste flyttas längs en passage som lutar nedåt. Avfallskärlet kan på grund av en hal gårdsväg flyttas till en annan plats. Om avfallskärlet flyttas ska kundtjänsten i god tid meddelas, så att informationen också når avfallsbilen.

Rikligt snöfall kan orsaka förseningar i tömningstidtabellen och på vissa områden kan tömningen helt och hållet utebli eller skjutas framåt. Om avfallsbilen inte kommer pga. det snöiga vädret lönar det sig att packa in extraavfallet i en sopsäck och ställa säcken intill kärlet.

Om avfallskärlet inte kan tömmas och orsaken är dåliga väderförhållanden informerar Östra Nylands Avfallsservice kunden via brev.

Tilläggsinformation: Östra Nylands Avfallsservices kundtjänst betjänar på nummer 0200 70707 eller
adressen asiakaspalvelu@iuj.fi.

www.iuj.fi


Senast ändrat
30.11.2012