< Aktuellt
15.10.2019

De nya anslutningsparkeringarna vid Stora Byvägen och Mårtensbyvägen kan nu användas

De nya anslutningsparkeringarna vid Stora Byvägen och Mårtensbyvägen kan nu användas
Den nya anslutningsparkeringen vid Stora Byvägen har tagits i bruk, och även anslutningsparkeringen vid Mårtensbyvägen är färdig. Tack vare de nya anslutningsparkeringarna finns det nu rikligt med parkeringsplatser för bilister, motorister och cyklister vid kollektivtrafiklederna i Nickby.

Vägmärkningen av den nya anslutningsparkeringen vid Stora Byvägen har nyligen färdigställts och parkeringsplatserna kan nu tas i burk. Belysningen på parkeringsplatsen som ligger bredvid Enter installeras först i ett senare skede och därför kan det ännu under de närmaste veckorna vara mörkare än vanligt på parkeringen. Lamporna installeras senare i höst när de har kommit från fabriken. Anslutningsparkeringen vid Stora Byvägen har parkeringsrutor för cirka 90 personbilar.

För närvarande görs de avslutande arbetena vid rondellen i korsningen av Mårtensbyvägen och Nickbyvägen. En vargstaty av konstnären Pekka Paikkari installeras i mitten av rondellen. Anslutningsparkeringen är redan färdig och den kan användas normalt. Anslutningsparkeringen vid Mårtensbyvägen är dimensionerad för 20–25 personbilar och bredvid den finns en täckt anslutningsparkering för cyklar.

Rondellen och anslutningsparkeringen invigs officiellt torsdagen den 17 oktober kl. 17–19 och samtidigt firas också den nya gång- och cykelvägen mellan Nickby och Nissbacka. På grund av invigningen är anslutningsparkeringen stängd onsdag 16.10 kl. 18 – torsdag 17.10 kl. 24. Du kan läsa mera om invigningen i kommunens händelsekalender via denna länk.


Senast ändrat
15.10.2019