< Aktuellt
09.10.2019

Saneringen av den gamla vattenverksfastigheten framskrider i Östanåparken i Sibbo

Saneringen av den gamla vattenverksfastigheten framskrider i Östanåparken i Sibbo
63 arbetsdagar är redan avverkade i den gamla vattenverksfastigheten i Östanåparken i Sibbo. Keuda, dvs. Samkommunen för yrkesutbildning i mellersta Nyland, och Sibbo kommun sanerar den gamla vattenverksfastigheten som ett gemensamt projekt på det forna sjukhusområdet i Nickby.

Keudas studerande utför för närvarande lärdomsprov på vattenverkets innergård och utnyttjar byggnaden som inlärningsmiljö också på andra sätt. De praktiska arbetena i byggnaden inleddes i mars.

Det gamla vattenverket i Östanåparken ska bli en konferens- och utbildningscentral, som även erbjuder kafétjänster. En sommarterrass ingår även i planerna. Målet är att skapa en grov industriell stämning i byggnaden och under saneringen kommer byggnadens historia att sparas. Till exempel kommer en del av graffitin att synas.

För kommunens del ansvarar Verksamhetscentralen Vägskälet för projektet. Vägskälet erbjuder både unga och vuxna Sibbobor rehabiliterande arbetsverksamhet, arbetsprövning, lönesubventionerat arbete och läroavtalsstudier. Vägskälet kommer också att sköta konferens- och utbildningscentralens verksamhet när den blir färdig. Genom verksamheten svarar man på både unga och vuxna långtidsarbetslösas sysselsättningsbehov.

Mer information:
Verksamhetsledare Lassi Puonti, lassi.puonti@sibbo.fi, tfn 040 1914 425


Senast ändrat
09.10.2019