< Aktuellt
01.10.2019

Gitarrfestivalen Sibbo Toner arrangeras för tredje gången 11-13.10.2019

Gitarrfestivalen Sibbo Toner arrangeras för tredje gången 11-13.10.2019
–Vår festival fortsätter att erbjuda publiken en fördomsfri och unik kombination av något bekant och något helt nytt och spännande. Denna gång snurrar repertoaren runt stora delar av Medelhavet med dess värme och ljus, precis vad vi behöver i höstskymningen. Den spanska gitarren är kraftigt närvarande och vår utländska gäst, Àlex Garrobé, tillhör den klassiska gitarreliten sedan årtionden. Jag är väldigt stolt över artistkåren och repertoaren, så kom med och gör en fin festival tillsammans med oss! Berättar Festivalens konstnärlig ledare Petri Kumela.

Sibbo toner är en musikfestival i Sibbo. Idén om en egen festival föddes för ett par år sedan under ett möte mellan Sibbo kommun och olika musikaktörer. Alla hade samma dröm – att ge musikens magiska kraft åt kommuninvånarna och att lyfta fram både lokala och internationella konstnärer.

Festivalen erbjuder på mångsidigt program för både barn och vuxna, allt från ivriga amatörmusiker till erfarna besökare av klassiska konserter.

Gitarristen Petri Kumela fungerar som konstnärlig ledare för festivalen och som arrangör fungerar Sibbo kommuns kulturtjänster i samarbete med Musikinstitutet i Sibbo, Sibbo svenska församling, Sipoon suomalainen seurakunta, Sibbo bibliotek och Lilla Villan.

Festivalens program med tidtabeller och biljettlänkar finns på festivalens hemsida http://sipoonaanet.fi/.


Festivalens utländska gäst Àlex Garrobé. Bild: alexgarrobe.com


Senast ändrat
01.10.2019
Taggar: kultur