< Tapahtumat

Club Lilla Villan: Tango-orkesteri Unto la 24.11. klo 19

24.11.2018 19:00 - 21:00
Club Lilla Villan: Tango-orkesteri Unto la 24.11. klo 19
Tango-orkesteri Unto 20 vuotta -juhlakonsertti “Suomalaisen tangon pelastajat.” (HS, 12.8.2011) “Loistokasta tangoa.” (Karjalainen, 10.9.2013) “Runoutta ja tangon kulmakivien taikaa.” (Pohjolan Sanomat 1.3.2015)
Paikka: Lilla Villan, Jussaksentie 16, 04130 Sipoo

Liput: 25/20 €

Pirjo Aittomäki, laulu, Timo Alakotila, piano, Johanna Juhola, harmonikka, Mauno Järvelä, viulu, Petri Hakala, kitara & Hannu Rantanen, kontrabasso

20 vuotta modernin tangon tunteen paloa! Tango-orkesteri Unton virtuoosit nostavat suomitangon uusiin ulottuvuuksiin juhlakonsertissa, jossa soivat rinta rinnan rakastetut tangoklassikot ja runoudesta innoituksensa saaneet uudet tangot. Luvassa on vahva ja vivahteikas kokonaisuus, jonka ytimessä on suomalaisen tangon runollisuus, kaipausta ja intohimoa unohtamatta. Tango-orkesteri Unton muusikkojen monipuoliset musiikilliset taustat, maailmanmusiikista jazziin ja teatterimusiikista tango nuevoon, kuuluvat yhtyeen soinnissa vaikutteiden rikkautena ja tulkinnan syvyytenä.

Konsertin säveltäjänimiä ovat mm. Toivo Kärki, Unto Mononen, Erik Lindström ja Taisto Wesslin sekä Anna-Mari Kähärä, Jussi Tuurna, Timo Alakotila ja Johanna Juhola ja runoilijoita Marja-Liisa Vartio, Marja-Leena Mikkola, Matti Rossi, Eeva-Liisa Manner ja Anna-Leena Härkönen.

Suomalaisen tangon mestarin Unto Monosen mukaan nimetty Tango-orkesteri Unto perustettiin Suomalaisen musiikin edistämissäätiön (ESEK) aloitteesta viemään suomitangoa Lissabonin EXPO ’98 -maailmannäyttelyyn. Sittemminkin yhtye on edustanut suomalaista kulttuuria näkyvillä paikoilla, mm. City of London Festivalilla 2009, Kennedy Centerin Nordic Cool -festivaalilla 2013 ja Frankfurtin kirjamessuilla 2014. Vuosien varrella Tango-orkesteri Unto on konsertoinut saksankielisessä Euroopassa, Ranskassa, Ruotsissa ja Norjassa. Yhtyeen kaikki kolme levyä on julkaissut brittiläinen ARC Music Productions.

Tango-orkesteri Unton musiikissa soi runollisena modernin tangon tunteen palo!

Järjestäjä: Lilla Villan

31.08.2018