RSS
27.02.2020

Söderkulla skolan tulevaa sijoituspaikkaa käsitellään kunnanhallituksessa

Tulevan Söderkulla skolan kiinteistön sijoituspaikaksi ehdotetaan Neiti Miilin tietä Söderkullassa, ja uuteen koulukiinteistöön ehdotetaan rakennettavaksi tilat Söderkulla skolalle ja kielikylpykoululle. Sipoon kunnanhallitus käsittelee ehdotusta Söderkulla skolan sijoituspaikasta ja rakennuksen koosta ja laajuudesta maanantaina 2.3.2020.
tagit: koulut
27.02.2020

Itäisen Uudenmaan kuntajohtajat: Lentoradan jatkuttava Porvoon suuntaan – itäisen Uudenmaan ratayhteys on turvattava

Kokonaan raiteeton itäinen Uusimaa ei saa unohtua tulevaisuuden raideyhteyksien suunnittelussa, painottavat itäisen Uudenmaan kuntajohtajat. Kuntajohtajat uudistivat kuntajohtajakokouksessa 24. helmikuuta jo aikaisemmin esittämänsä vaatimuksen.
24.02.2020

Sipoon sote-lausunto: Viisi aluetta olisi Uudellemaalle parempi malli turvaamaan palveluja kuin yhden alueen malli – mallit sisältävät taloudellisia riskejä

Uudellemaalle esitetty viiden itsehallintoalueen malli mahdollistaa paremmin tarpeenmukaisten ja riittävien palvelujen turvaamisen sipoolaisille kuin koko Uudenmaan kattava malli. Uudistuksen taloudellisia vaikutuksia ei kuitenkaan ole selvitetty eikä ole tiedossa, mitä malli tarkoittaa itsehallintoalueiden taloudelle, alueen kuntien taloudelle tai veronmaksajille, mikä on merkittävä riski Sipoon taloudelle. Näin todetaan Sipoon kunnan lausunnossa Uudenmaan, pääkaupunkiseudun tai Helsingin sote-erillisselvityksen loppuraporttiin. Sipoon valtuusto päätti lausunnosta tänään (24.2.2020).
24.02.2020

Valoa ja Virtaa Kyliin -konsertit jatkuvat Sipoossa

Valoa ja Virtaa Kyliin!- hanke jatkuu keväällä sipoolaisissa kylätaloissa. Lauantaina 29.2.2020 klo 14 kuullaan Widegårdissa Lauluja Suomen luonnosta sopraano Mari Karjalaisen ja Lohjan kaupunginorkesterin puhallinsekstetin esittämänä. Konsertin ohjelmistossa on muun muassa Sibeliusta, Kuulaa ja Merikantoa. Ohjelmiston on kokoonpanolle sovittanut sipoolaisillekin jo tutuksi tullut Lohjan kaupunginorkesterin oma klarinetisti Kimmo Leppälä. Lauluja Suomen luonnosta kuullaan myös sunnuntaina 1.3.2020 Nikkilässä Palvelutalo Elsiessä klo 14.
tagit: kulttuuri
20.02.2020

Nikkilän keskuspuiston suunnittelun ideointikiertue käynnistyy 26.2.

Sipoon kunta elää ajassa ja kokeilee, ensimmäistä kertaa, osallistuvaa budjetointia Nikkilän keskuspuiston suunnittelussa. Chaos Crowd -sovelluksen kautta keräämme sipoolaisilta ideoita, ajatuksia ja huomioita Nikkilän keskuspuiston suunnittelun aloittamiseksi.
17.02.2020

Avoin neuvonta maahanmuuttajille aloittaa toimintansa

Sipoossa alkaa ensimmäistä kertaa maahanmuuttajille suunnattu avoin neuvontapalvelu Nikkilän kirjaston tiloissa (Pohjoinen koulutie 2). Neuvonta käynnistää toimintansa yhtä aikaa kirjastossa vietettävän Satakielikuukauden kanssa, ja on avoinna ensimmäistä kertaa tiistaina 25.2. klo 14-16.
17.02.2020

Kommentoi Porvoon ja Sipoon saariston yhteysalusreittejä

Onko sinulla mielipiteitä saariston yhteysalusliikenteestä? Varsinais-Suomen ELY-keskus pyytää 28.2.2020 mennessä kommentteja Porvoon ja Sipoon yhteysalusreittien palvelutasoluonnokseen kunnilta, yhteysalusreittien käyttäjiltä sekä muilta intressitahoilta.
13.02.2020

HSL tiedottaa: Bussiliikenteessä poikkeuksia talvilomaviikolla 17.-21.2.

Koulujen talviloman aikana maanantaista 17.2. perjantaihin 21.2. joitakin bussilinjoja ei liikennöidä ollenkaan tai aikatauluissa on poikkeuksia.