< Ajankohtaista
30.09.2020

Sipoonlahden koulun oppilaalla koronavirustartunta – noin sata karanteeniin

Sipoossa Sipoonlahden koulun yhdellä oppilaalla on todettu koronavirustartunta. Oppilas on ennen oireiden alkamista ollut opetuksessa maanantaina 21.9. ja voinut altistaa samassa oppikylässä olleita oppilaita ja henkilökuntaa tartunnalle. Oppikylässä toimivat esiopetus ja 1-2-luokat. Yhteensä karanteeniin altistuksen takia asetetaan noin sata ihmistä, eli oppikylässä altistuneet oppilaat ja henkilökunta. Kaikki altistuneet oppilaat on pyydetty jäämään kotiin jo tänään. Altistuneet lapset ovat karanteenissa, muuta perhettä karanteeni ei koske.

Kunnan tartuntatautiyksikkö on puhelimitse yhteydessä tänään kaikkiin altistuneiden oppilaiden perheisiin. Altistumisesta tiedotetaan tässä vaiheessa, koska tieto oppikylän mahdollisesta altistumisesta on tullut vasta nyt.

Sipoonlahden koulun muiden oppikylien oppilaat eivät ole altistuneet. Niissä jatketaan lähiopetusta noudattaen turvallisuus- ja hygieniakäytäntöjä.

Sipoonlahden koulu on Etelä-Sipoossa sijaitseva vuosiluokkien 1.–9. yhtenäiskoulu, jossa järjestetään myös esiopetusta. Sipoonlahden koulu on lukuvuoden alussa laatinut suunnitelman syyslukukauden 2020 aloittamisen käytänteistä sekä varautumissuunnitelman. Suunnitelmissa on huomioitu koulun toiminta oppikylissä ja muunneltavissa oppimisympäristöissä koronavirustilanteessa.

 

Karanteeni: Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista. Karanteeniin asetetaan oireeton, terve henkilö, joka on altistunut koronavirukselle oltuaan esimerkiksi kontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteenilla estetään tartuntoja mahdolliselta oireettomalta tartunnankantajalta muihin henkilöihin.

Eristys: Eristyksellä tarkoitetaan tarttuvaa tautia sairastavan potilaan eristämistä terveistä. Eristykseen asetetaan siis henkilö, jolla on todettu koronavirustartunta. Eristys voidaan toteuttaa kotona tai sairaalassa. Tällä halutaan välttää mahdolliset jatkotartunnat.


Viimeksi muokattu
30.09.2020
tagit: koulut