< Ajankohtaista
03.10.2019

Jokipuiston koulun korjaussuunnittelu on alkanut

Jokipuiston koulun loput kunto-, rakenne- ja sisäilmatutkimukset on saatu valmiiksi kesän aikana. Tehtyihin tutkimuksiin perustuen on käynnistetty korjaussuunnittelu, jonka yhteydessä tehdään myös tarkat kustannusarviot korjaushankkeelle. Jokipuiston koulun opetus on tällä hetkellä väistötiloissa oppilaiden ja henkilökunnan oireilun sekä koulussa tehtyihin teknisiin tutkimuksiin perustuen. Väistötilat muun muassa Juhlatalossa otettiin käyttöön keväällä 2019 ja niitä käytetään ainakin lukuvuoden 2019–2020 ajan.

Koulurakennuksen korjaussuunnitelmat ja korjausten kustannusarviot valmistuvat tämän hetken aikataulun mukaan marraskuussa. Tämän jälkeen ne esitetään päättäjille, jotka linjaavat hankkeen jatkon. Korjaukset eivät käynnisty ennen sitä. Koulun ulkopuolella käynnissä ollut urakka, jossa uusittiin sokkelin vedeneristys ja salaojat, saatiin valmiiksi kesällä.

Koululla on tutkittu rakennuksen julkisivua ja betonirakenteita sekä uutta ja vanhaa puolta kokonaisuuksina kevään ja kesän aikana. Vanhalle puolelle tehdään vielä ikkunoiden ja ovien kuntotutkimus lähiaikoina.

Uudella puolella on todettu olevan rakennuksessa tiivistyskorjaustarpeita. Lisäksi on suositellut yksittäisiä tarkentavia tutkimuksia. Musiikkiluokassa on todettu olevan mineraalivillaa alakaton yläpuolella, joka tulee poistaa. Ilmanvaihdossa havaittiin olevan poikkeavuutta tiettyinä ajanjaksoina pitkäaikaisseurannassa, vaikka ilmanvaihto on aina päällä samalla teholla.

Vanhalla puolella tutkimuksia on tehty aiemmin laajasti, minkä vuoksi kesällä 2019 tehtiin enää tarkentavia tutkimuksia. Uusissa tutkimuksissa ilmeni, että mm. ikkunoiden ja pattereiden läheisyydessä on epätiiveyttä. Ilmanvaihtojärjestelmään on suositeltiin myös yksittäisiä toimenpiteitä ja luokkatilojen ilmanvaihdon päätelaitteiden sijaintiin on suositeltu muutosta.

 


Viimeksi muokattu
03.10.2019
tagit: koulut