< Tapahtumat

Kitarafestivaali Sipoon Äänet

11.10.2019 - 13.10.2019
Kitarafestivaali Sipoon Äänet
Viikonlopun ohjelma on ennakkoluuloton ja omaleimainen yhdistelmä tuttua ja ennen kuulematonta ja tarjoaa uteliaalle konserttikävijälle tiiviin paketin huipputasoisia konsertteja. Festivaalin ulkomainen tähtivieras on tämän hetken ehdottomaan klassisen kitaran eliittiin kuuluva espanjalaissyntyinen Àlex Garrobé, joka soittaa sekä soolokonsertin että orkesterisolistina.
Paikka: Nikkilä

11.-13.10. Sipoon Äänet – Sibbo Toner 2019

Taiteilijaperheeseen syntynyt kitaristi Àlex Garrobé on esiintynyt yli 40 maassa merkittävimmillä konserttilavoilla. Hän on voittanut mm. ensimmäisen palkinnon Fundación Guerrero –kitarakilpailusta. Nykymusiikista kiinnostunut Garrobé tekee yhteistyötä useiden säveltäjien kanssa ja hän on kantaesittänyt monia teoksia, kuten Salvador Brotonsin Mare Nostrum –konserton. Esiintymisten lisäksi Garrobélla on kitaran ja kamarimusiikin professuuri katalonialaisessa oppilaitoksessa. Lisäksi hän pitää mestarikursseja ympäri maailmaa. Garrobé on julkaissut urallaan kahdeksan studioalbumia.

Järjestäjä: Sipoon kunnan Kulttuuripalvelut, Musiikkiopisto Sipoossa, Sibbo svenska församling, Sipoon suomalainen seurakunta, Sipoon kirjasto ja Lilla Villan.

Liput kaikkiin konsertteihin voi ostaa sekä ovelta että netistä Netticket.fi.

Info: Sipoonaanet.fi

OHJELMA:

PERJANTAI

11.10. Àlex Garrobé ja espanjalainen kitara. Festivaalin avaa klo 19 tähtivieraamme Àlex Garrobé, paikkana Artborg 35. Konsertissa vaivutaan espanjalaisen kitaramusiikin lumoukseen, Garrobén virtuoosisen ja herkän soiton taikapiiriin. Tätä konserttia kannattaa tulla kauempaakin kuuntelemaan!

Lippuja: Netticket.fi. ja ovelta puoli tuntia ennen esitystä.

11.10. Flamenco-klubi - Northern Duende. Illan toisessa konsertissa klo 21.30 Lilla Villanissa jatkamme espanjalaisissa merkeissä, on fiestan aika! Northern Duende on suomalaisen flamencon superyhtye, jossa esiintyvät maamme tunnustetuimmat alan taitajat: Anna Murtola, laulu, Joonas Widenius, kitara, Katja Lundén, tanssi ja Ricardo Padilla, perkussiot. Konsertissa kuullaan sekä perinteisen flamencon syvempiä sävyjä, että kevyempiä laulelmatyyppisiä kappaleita.

Lippuja: Netticket.fi. ja ovelta puoli tuntia ennen esitystä.

LAUANTAI

12.10. Kultakutri ja kolme karhua. Kultakutri ja kolme karhua Topeliussalissa klo 10.30. Esiintyjinä Eeppi Ursin ja Lohjan kaupunginorkesterin vaskikvintetti. Englantilainen kansansatu on kirjoitettu kokonaan uusiksi Jukka Linkolan toimesta. Ystävyyden teema on sadussa keskeisellä sijalla. Ilon, yhteisöllisyyden, ja moniarvoisuuden aiheet nousevat vahvasti pintaan.

Vapaa pääsy

12.10. Nikkilän Valinta. Artborgissa on klo 15-17 tarjolla kolme täysin erilaista minikonserttia, joista jokainen esitetään neljä kertaa, puolen tunnin välein. Kokoa itse oma konserttikokonaisuutesi, kuuntele kaikki tai vaikka sama esitys monta kertaa! Esiintyjinä festivaalin taiteellinen johtaja Petri Kumela yhdessä viulisti Jari Valon kanssa (ohjelmassa mm. festivaalin tilausteos säveltäjä Aki Yli-Salomäeltä), sopraano Mari Karjalainen ja pianisti Marjaana Merikanto, sekä feministinen performanssiryhmä KOLME-kollektiivi. Kolme-kollektiivin esitykseen sisältyy lapsille sopimattomia osia, eikä sitä suositella alle 18 vuotiaille.

Lippuja: Netticket.fi. ja ovelta puoli tuntia ennen esitystä.

12.10. Aranjuez! Festivaalin suuressa orkesterikonsertissa Sipoon kirkossa klo 19 Sipoon Kamariorkesteri vierailee festivaalilla ensi kertaa! Kuulemme kitarakonsertoista kuuluisimman ja rakastetuimman: Joaquín Rodrigon Aranjuez-konserton. Sen lisäksi orkesteri näyttää kyntensä Maurice Ravelin iki-ihanien teosten parissa. Konsertin johtaa Tapio von Boehm ja kitarasolistina on Àlex Garrobé.

Lippuja: Netticket.fi. ja ovelta puoli tuntia ennen esitystä.

SUNNUNTAI

13.10. Tour de France. Artborgissa klo 15 hypätään suoraan kärkijoukon kyytiin, kun kamarimusiikkijoukkueemme porhaltaa Välimeren maisemissa. Jousisoittimia ei tarakalle mahtunut, mutta näppäilysoittimia senkin edestä! Vastaan tulee kauneimpia ranskalaisia lauluja, mutta myös odottamattomampia yllätysetappeja. Joukkoa johtavat sopraano Marjukka Tepponen, maailmanluokan harpisti Sivan Magen, festivaalin taiteellinen johtaja Petri Kumela, huilisti Sami Junnonen ja Pasi Eerikäinen mandoliinin varressa.

Lippuja: Netticket.fi. ja ovelta puoli tuntia ennen esitystä.

13.10. Kitarakurssin päätöskonsertti. Nuorta energiaa Artborgissa klo 18! Osana festivaalia on ollut intensiivinen kitarakurssi ja nyt on oppilaiden vuoro esiintyä! Mukaan ovat lupautuneet myös Àlex Garrobé ja Petri Kumela.

Vapaa pääsy

Viimeksi muokattu
08.10.2019