< Tapahtumat

Taidenäyttely: KEHÄ

11.05.2019 - 29.06.2019
Taidenäyttely: KEHÄ
KRETS / KEHÄ on taiteilijoiden Corinna Helenelund ja Jaakko Pietiläinen sekä kuraattori Rickard Borgströmin yhteinen projekti Nikkilän vanhalla sairaala-alueella jossa he käyttävät lähtökohtanaan sairaalan historiaa ja tarkemmin tarkasteltuna rakennusten arkkitehtuuria ja luovat sen avulla paikkaan kiinnittyviä uusia teoksia. Sipon kunnan kulttuuripalveluiden järjestämä kesänäyttely on avoinna yleisölle 11.5.–29.6.2019.
Paikka: Pesula

Näyttely jakautuu useaan erikseen valittuun tilaan niin Vanhan pesularakennuksen sisä- kuin ulkopuolella. Siinä missä Corinna sulauttaa tekstiili-installaationsa pesutuvan sisätilaan, Jaakko hyödyntää talon julkisivua yhdistämällä veistoksellisissa tutkielmissaan rakennuksen muotoihin erilaisia esineitä ja lähiympäristöä. Yhdessä teokset antavat talolle kehollisen muodon ja tekevät siitä lähes inhimillisen hahmon, omanlaisensa persoonan.

Nyt esiteltävät installaatio ja näyttely ovat ensimmäinen osa Sipoon kunnan kulttuuripalveluiden tuottamasta ja Rickard Borgströmin kuratoimasta näyttelysarjasta, jossa tuodaan hetkellisesti yhteen yleisiä tiloja ja uutta, Sipoon erityislaatuisten maalais- ja saaristomiljöiden innoittamana tuotettua taidetta. Kyseessä on juuri Sipooseen palanneen Borgströmin ensimmäinen taideprojekti vanhassa kotikunnassaan.

Näyttelyn koko keston ajan tuotetaan myös kunnan kouluille ja vanhustenhoidolle kattavasti taidepedagogista sisältöä sekä käydään julkista taidekeskustelua keskustelusarjan muodossa.

KEHÄ / KRETS
Näyttelyaika: 11.05.–29.06.19
Avoinna: ke 14-20, to-la 10-16
Paikka: Vanha pesularakennus, Pilvilinnantie 2, Itäinen Jokipuisto, Nikkilä
Taiteilijat: Corinna Helenelund ja Jaakko PietiläinenKuraattori: Rickard Borgström
Järjestäjä: Sipoon kunnan kulttuuripalvelut

Viimeksi muokattu
30.04.2019