< Tapahtumat

Sarjakuvanäyttely -Ninni Aalto

22.05.2013 - 30.08.2013
Paikka: Söderkullan kirjasto

Ninni Aalto (s.1974)

Olen helsinkiläinen graafisen alan freelancer, jonka lapsuudessa alkanut aktiivinen kuvataideharrastus kehittyi lopulta myös ammatiksi. Koulutukseltani olen graafinen suunnittelija (amk), taustalta löytyy myös taidehistorian opintoja Helsingin yliopistossa. Työssäni pyrin keskittymään erityisesti kuvitustyöhön ja tulevaisuudessa toivottavasti enenevässä määrin kirjankuvitukseen.

Ensimmäisen piirustusblogini RobotRabbitin aloitin vuonna 2007, ja vuoden 2008 syksyllä perustin nykyisen Sähköjänis -blogini (ninni.aalto@sarjakuvablogit.com ). Sähköjäniksen pohjalta on koostettu myös samanniminen sarjakuva-albumi (julk. Lempo Kustannus, 2011) jonka toteutin lopputyönäni Metropolia ammattikorkeakoululle.

Sähköjänis-albumin lisäksi minulta on julkaistu myös yhteistyönä toteutetut lastenkirja Prinsessa ja mylläri (Ninni Aalto ja Henri Hakkarainen Kolibri, 2005) ja sarjakuva-albumi Kas, Kissa (Ninni Aalto ja Tuuli Hypén, 2013). Parhaillaan työskentelen kosmologiateemaisen lastenkirjan parissa yhdessä kosmologi Syksy Räsäsen kanssa.

lisätietoja: ninni.aalto@gmail.com

Viimeksi muokattu
11.06.2013