Tarttuvien tautien ehkäisy

Kunnassa toimii moniammatillinen työryhmä, hygieniatoimikunta, jonka tehtävänä on seurata infektioita ja tartuntatautitilannetta. Työryhmä noudattaa tartuntatauteja koskevaa lainsäädäntöä sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antamia valtakunnallisia ohjeita ja suosituksia. Tartuntatautien torjunnasta ja hoidosta vastaa avohoidon ylilääkäri Anna Peitola.

Terveysasemilla annetaan kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvia perusrokotuksia, kuten esimerkiksi rokotteet jäykkäkouristusta ja kurkkumätää vastaan. Perusrokotukset ovat maksuttomia asiakkaille.

Kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat myös kausi-influenssarokotukset riskiryhmille. Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja raskaana olevat naiset, kaikki 65 vuotta täyttäneet, kaikki 6-35 kuukauden ikäiset lapset sekä 3-64 vuotiaat sairautensa vuoksi lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat.

Rokotustilaisuuksia järjestetään joka syksy terveysasemilla ja neuvoloissa.

Kausi-influenssarokote suojaa myös pandeemisen H1N1 (sikainfluenssa) -viruksen aiheuttamalta taudilta.
Stop influenssa - ota rokote

På svenska


Tietoa terveydestä -infektiotaudit sivusto on laadittu niistä merkittävistä tartuntataudeista, joita Terveyden ja hyvinvoinnin laitos seuraa valtakunnallisesti.

Ajankohtaista koronaviruksesta

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta sipoo.fi:ssä tästä linkistä. Huom! Jos epäilet saaneesi koronavirustartunnan, soita aina ensin!

Viimeksi muokattu 02.03.2020