Terveysassemapalvelut

Puhelinpalvelumme terveyskeskuksessa on valitettavasti ajoittain ruuhkautunut lisääntyneiden yhteydenottojen myötä. Varsinkin alkuviikosta puheluiden määrät ovat huomattavan paljon suuremmat kuin tavallisesti ja tilanne paranee usein loppuviikkoa kohden. Pahoittelemme tilannetta. Toivoimme että kiireettömissä asioissa vältettäisiin yhteydenottoa alkuviikosta

 

Ajankohtaista koronaviruksesta

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta sipoo.fi:ssä tästä linkistä.

Varaa itse aika
HUSin alueella asuvat voivat  varata itse ajan koronavirusnäytteenottoon Koronabotin kautta. Vastattuaan Koronabotin oireita ja altistumista arvioiviin kysymyksiin, käyttäjä voi varata itselleen sopivan ajan näytteenottopisteeseen. Ajanvaraukseen tarvitaan pankkitunnukset tai mobiilivarmenne.

Voit tehdä ajanvarauksen itsellesi ja alle 16-vuotiaalle lapsellesi. Jos haluat varata ajan jollekulle muulle henkilölle tai et pysty varaamaan itsellesi aikaa koronabotin kautta, soita ma-pe 8-16 Sipoon terveyskeskus 09 2353 6001

Muina aikoina Päivystyapu-puhelinpalveluun puh 116 117

Hätätilanteessa soita 112

Koronaepäily? Aika testiin helposti netistä: koronabotti.hus.fi

 

 

Omaolo Korona oirearvio

Neuvoja ja apua koronavirukseen liittyvän huolen ja epävarmuuden sietämiseen voit löytää Mielenterveystalo.fi verkkosivustolta

Kuvaa napauttamalla pääset suoraan sivustolle

Mielenterveystalo


Päivystysluonteiset asiat  ma−to klo 8−17 ja pe klo 8−16 puh. 09 2353 6001

Hätätapauksessa soita aina 112!

Ajanvaraus sairaanhoitajan tai lääkärin vastaanotoille arkisin klo 8–15 puh. 09 2353 6001

Ilta-, viikonloppu- ja pyhäpäivystys hoidetaan Porvoon sairaalan yhteispäivystyksessä, joka on auki 24 tuntia vuorokaudessa. Päivystysapu palvelee numerossa 116117. (puhelun hinta 0 eur)

Klo 22 - 8 kiireellistä lääkärinhoitoa tarvitsevia kehotetaan kääntymään Porvoon sairaalan päivystyspoliklinikan puoleen, Porvoon sairaala, puh. 116 117

 


Terveysasemat

Sipoon terveyskeskus ajanvaraus: puh. 09 2353 6001.

Söderkullan terveysaseman toiminta nykyisissä tiloissa päättyy 1.6.2020

Sipoon terveysasematoiminnan keskittäminen Nikkilän sosiaali- ja terveysasemalle jatkuu. Söderkullan terveysasema suljetaan pysyvästi nykyisissä tiloissa. Asiasta päätti sosiaali- ja terveysvaliokunta (12.5.2020).

Henkilökunta on kärsinyt sisäilmaoireilusta Söderkullan terveysaseman nykyisissä tiloissa siinä määrin, että terveysasematoiminnan jatkaminen tiloissa on todettu mahdottomaksi. Myöskään terveysasematoimintaan soveltuvia korvaavia tiloja ei ole löytynyt Söderkullasta. Sen sijaan neuvotteluja on käyty rakennuttajan kanssa uusista tiloista, ja voi olla mahdollista, että Söderkullan terveysaseman toiminta voisi palata uudistiloihin Söderkullaan lähivuosina. Siihen saakka terveysasemapalvelut keskitetään Nikkilään.

Toiminta suljetaan Söderkullassa virallisesti 1.6.2020 alkaen. Tosin Söderkullan terveysasema on ollut suljettuna väliaikaisesti jo maaliskuusta, koska henkilöstö on keskitetty Nikkilään koronapandemian vuoksi.

15.3.2020 Tiedote
Sipoon sosiaali- ja terveyspalvelut supistaa kiireetöntä toimintaa

Nikkilän sosiaali- ja terveysasema
ma−to klo 8−17 ja pe klo 8−16 (potilastoimisto pääsääntöisesti klo 8-12)
päivystys  ma−to klo 8−17 ja pe klo 8−16
Jussaksentie 14, 04130 Sipoo
fax 09 2353 6309

Lisätietoja terveyspalveluista

Reseptin uusiminen

Sähköinen resepti on lääkemääräys, jonka lääkäri laatii ja allekirjoittaa sähköisesti ja tallentaa keskitettyyn tietokantaan, jota kutsutaan Reseptikeskukseksi. Voit myös lähettää sähköiset reseptisi uusittavaksi terveyskeskukseen kotikoneeltasi. Sähköisen reseptin lähettäminen uusittavaksi onnistuu kirjautumalla Omakantaan, johon kirjaudutaan pankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla (HST-kortti) tai mobiilivarmenteella. Lue lisää Kanta-palveluista...

Laboratoriopalvelut 1.7.2020 alkaen

Laboratorioon voit tulla vuoronumerolla tai  ajanvarauksella, jota suosittelemme. Voit varata ajan joko suoraan netistä tai soittamalla keskitettyyn puhelinpalveluumme 09 471 86800 ma-pe klo 7.30 – 15.30.  Nikkilän näytteenottopiste on avoinna ma-pe 07.00-14.30. Jos sinulla on hengitystieinfekton oireita, et voi tulla laboratorioon. Ota yhteyttä terveysasemaan 09 2353 6001.

Kohdunkaulan syöpää ehkäisevä seulonta kuuluu myös HUSLABin palveluihin. Itä-Uudenmaan terveyskeskuslaboratoriopalvelut.

Röntgen

Röntgeniin ei  flunssaisena tai ripulioireisena. Jos epäilet saaneesi koronavirustartunnan, ilmoita asiasta tullessasi tutkimuksiin.
HUS-kuvantamisen Sipoon yksikkö palvelee Nikkilän sosiaali- ja terveysasemalla ma-to klo 8.00 - 15.30 sekä pe klo 8.00 - 14.30. Yksikössä kuvataan HUS-alueen erikoissairaanhoidon ja kuntien perusterveydenhuollon potilaita, joilla on sähköinen lähete, riippumatta kuntarajoista. Lisäksi palvelemme Kuninkaantien työterveyshuoltoa. Sipoon HUS-röntgenissä tehdään perusröntgentutkimuksia (luuston ja keuhkojen röntgentutkimukset sekä hammaskuvaukset).
Lue lisää röntgenpalveluista.

Terveydenhuollon valinnanvapaus

Halutessasi voit valita terveysaseman toisesta kunnasta.
Siirtyäksesi toisen kunnan terveysaseman asiakkaaksi sinun on tehtävä kirjallinen ilmoitus aseman vaihtamisesta sekä uudelle että vanhalle terveysasemalle viimeistään kolme viikkoa ennen kuin voit varata ajan uudelle terveysasemalle.
Ilmoituslomakkeen löydät täältä. Lomakkeita saa myös Sipoon kunnan Infosta  ja terveysasemalta Lisätietoa terveydenhuollon valinnanvapaudesta.

 

Nikkilän sosiaali- ja terveysaseman kartta

Asemalla tarjotaan seuraavat palvelut:

• avosairaanhoidon vastaanotot ja päivystys
• aikuisneuvola
• suun terveydenhuolto
• HUS-Röntgen
• HUS-Laboratorio
• äitiys- ja lastenneuvola
• perhetyö
• fysioterapia ja apuvälinepalvelu
• aikuissosiaalityö
• lastensuojelu
• vammaispalvelut
• puheterapia
• perheneuvontapalvelu
• lastenvalvontapalvelu

Asiakasmaksut

Sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakasmaksuja peritään muun muassa terveydenhoidosta, sairaanhoidosta, laitoshoidosta, palveluasumisesta, kotihoidosta, suun terveydenhuollosta ja päivätoiminnasta. Asiakasmaksut pohjautuvat lainsäädäntöön.

Sosiaali- ja terveydenhuollon taksat ja maksut

Lue lisää maksuista...

Terveyskylä.fi
Terveyskylä tarjoaa tietoa ja tukea kansalaisille. Terveyskylän virtuaalitaloissa on tietoa, vertaistukea ja nettiterapiaa sekä oirenavigaattoreita, jotka ohjaavat kulloinkin sopivaan paikkaan saamaan apua. 

 

Svenska

Viimeksi muokattu 30.11.2020