Lastenvalvoja

Lastenvalvojan palveluihin kuuluvat avioliiton ulkopuolella syntyneen lapsen isyyden selvittäminen sekä vanhempien neuvominen ja auttaminen sovittaessa lasten huoltajuudesta, asumisesta, tapaamisoikeudesta ja elatuksesta. Lastenvalvoja myös vahvistaa vanhempien keskenään laatimat sopimukset ja huolehtii, että lapsen asioita koskevat sopimukset ovat lapsen edun mukaisia.

Ajanvaraus ja neuvonta
  • Lastenvalvojan tavoittaa puhelimitse puh. 050 465 8356 puhelinaikana ma klo 9.30−10.30 ja to klo 9−10.
  • Jos puhelinaika ei sovi sinulle, voit jättää lastenvalvojalle soittopyynnön sähköpostitse, anna.weissmann@sipoo.fi. Ethän liitä viestiin luottamuksellisia tai henkilökohtaisia tietoja.
Ennen lastenvalvojan tapaamista
  • Ilmoita varatusta ajasta lapsen toiselle vanhemmalle ja varmista hänen läsnäolonsa tapaamisessa
  • Vanhempien on hyvä keskustella keskenään etukäteen niistä asioista, joista he ovat tulossa sopimaan lastenvalvojan luo. Vanhemmat voivat myös sopia asioista keskenään ja tuoda valmiin sopimuksen mukanaan lastenvalvojan luo. Sopimus voi olla vapaamuotoinen. Vanhemmuussuunnitelma toimii hyvänä apuna keskusteltaessa ja sovittaessa lapsen asioista.
  • Huomioi, että lasta koskevista asioista sovittaessa sopijapuolia ovat vanhemmat. Lastenvalvoja ei määrää sopimusten sisällöstä, vaan sopimusneuvottelut käydään sopijapuolten eli vanhempien kesken.
  • Lapsen asioista sovittaessa lähtökohtana tulee aina olla lapsen etu. Vanhempien tulee neuvotella ja punnita eri vaihtoehtoja ennen kaikkea lapsen kannalta ja etsiä ratkaisuja, joissa lapsen arkeen kuuluvat asiat järjestyvät parhaiten.

PÅ SVENSKA
Viimeksi muokattu 23.09.2019

KÄYNTIOSOITE


Sosiaali- ja terveysasema
Jussaksentie 14
2. kerros
04130 Sipoo

YHTEYSTIEDOT


Lastenvalvoja
Anna Weissmann
puh. 050 465 8356
anna.weissmann@sipoo.fi

Puhelinaika
ma klo 9.30−10.30
to klo 9−10

Anna palautetta!Anna palautetta
Usein kysyttyä perheoikeudellisista palveluistaUsein kysyttyä

MUUALLA VERKOSSA


VANHEMMUUSSUUNNITELMA