Äitiys- ja lastenneuvola

Äitiys- ja lastenneuvola palvelee lasta odottavien ja alle kouluikäisten lasten perheitä. Neuvolan terveydenhoitajat toimivat yhteistyössä esimerkiksi neuvolan perhetyön, lapsiperheiden sosiaalityönkoulu- ja opiskeluterveydenhuollonpuheterapian, perheneuvonnan, lastensuojelun, lastenvalvojan, fysioterapian, suun terveydenhuollon, päivähoidon ja erityisvarhaiskasvatuksen kanssa.

Neuvolan yhteystiedot

Avoin vastaanotto

Neuvolan avoin vastaanotto Nikkilän neuvolassa maanantaisin klo 8-9 ja Söderkullan neuvolassa perjantaisin klo 8-9. Neuvolan avointa vastaanottoa ei pidetä arkipyhinä.

Palaute

Anna palautetta neuvolan palveluista.


Ajankohtaista

Huom! Nikkilän ja Söderkullan neuvolat ovat suljettu 18.1.2019 henkilökunnan koulutuspäivän vuoksi. Avointa neuvolaa ei pidetä silloin.

Babytreffit: on tarkoitettu alle 1,5-vuotialle lapsille vanhempineen missä jaetaan yhteisiä kokemuksia ja nautitaan mukavasta seurasta. Lapsilla ja aikuisilla on mahdollisuus saada uusia ystäviä ja verkostoitua.

Nikkilä:  Pk Kaisla (Aarrepuistonkuja 4, Nikkilä, 04130 Sipoo) maanantaisin klo 13.30-15.30. Kevätlukukausi 7.1-20.5.2019.

Söderkulla: Pleissi (Terveystie 1, 01150 Söderkulla) keskiviikkoisin klo 9.30-11.30. Kevätlukukausi 9.1-22.5.2019. Babytreffit

Toimintaa pikkulapsiperheille Sipoossa. Lue lisää tästä.


Äitiysneuvola

Äitiysneuvolassa seurataan raskauden etenemistä sekä äidin ja tulevan vauvan terveyttä. Neuvolan tehtävänä on myös sairauksien ennaltaehkäisy ja varhainen toteaminen sekä perheiden hyvinvoinnin edistäminen ja vanhemmuuden tukeminen.

Tulevan äidin toivotaan ottavan yhteyttä neuvolaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa!

Ennen ensimmäistä käyntiä äitiysneuvolaan pyydämme täyttämään kaksi sähköistä lomaketta etukäteen: Esitietolomake ja Kysely päihteiden käytöstä (Audit). Täyttäkää lomakkeet huolellisesti. Pyydämme myös puolisoa/tulevan lapsen isää täyttämään oman lomakkeen päihteiden käytöstä.

Äitiysneuvolan käynnit löytyvät tästä linkistä. Osa seurantakäynneistä on niin sanottuja laajoja terveystarkastuksia, joihin molempien puolisoiden toivotaan osallistuvan. Laajoissa terveystarkastuksissa on mahdollista huomioida koko perheen mahdollinen tuen tarve.

Neuvolan linkkivinkeistä löydät mm. raskauden aikaiset verinäytetutkimukset.

Lastenneuvola

Lastenneuvolassa seurataan lapsen kasvua ja kehitystä. Neuvolan tehtävänä on myös sairauksien ennaltaehkäisy ja varhainen toteaminen sekä perheiden hyvinvoinnin edistäminen ja vanhemmuuden tukeminen.

Lastenneuvolan käynneistä ja rokotuksista esite löytyy linkistä. Osa seurantakäynneistä on niin sanottuja laajoja terveystarkastuksia, joihin molempien vanhempien toivotaan osallistuvan. Laajoissa terveystarkastuksissa on mahdollista huomioida koko perheen mahdollinen tuen tarve.

Ennen joitakin lastenneuvolan käyntejä pyydämme vanhempia täyttämään hyvissä ajoin sähköisiä lomakkeita:

Neuvolan linkkivinkeissä lapsiperheille hyödyllisiä linkkejä.

På svenska
Viimeksi muokattu 15.01.2019