Aikuisneuvola


Ajankohtaista

Influenssarokotukset

Stop influenssa - ota rokote


Mikä aikuisneuvola?

Aikuisneuvolan toiminnalla pyritään edistämään sekä ylläpitämään aikuisväestön terveyttä sekä hyvinvointia. Terveydenhoitajan vastaanotolla asiakkaita ohjataan sairauksien ennaltaehkäisyssä sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä. Suurimpana asiakasryhmänä ovat henkilöt, jotka ovat vaarassa sairastua sydän- ja verisuonitauteihin tai aikuistyypin diabetekseen.

Aikuisneuvolassa tehdään lisäksi kutsuttuja terveystarkastuksia mm. 40-vuotiaille miehille, omaishoitajille sekä pitkäaikaistyöttömille. Tarvittaessa annetaan myös henkilökohtaista tukea painonhallintaan sekä tupakoinnin lopettamiseen. Tarjolla on myös ryhmämuotoista painonhallinta ohjausta. Aikuisneuvolan vastaanotto toimii Nikkilän sosiaali- ja terveysasemalla, Söderkullan neuvolassa sekä toimintakeskus Risteyksessä.

Lääkäri tai sairaanhoitaja voi ohjata sinut aikuisneuvolaan, mutta voit myös itse olla yhteydessä terveydenhoitajaan, jos kaipaat neuvoja oman terveyden edistämisessä ja ylläpitämisessä. Voit varata ajan vastaanotolle tai kysyä neuvoja puhelimitse.

Matkailijoiden neuvonta kuuluu aikuisneuvolan toimintaan. Oletko lähdössä matkalle? Tutustu THL:n matkailijan terveysoppaaseen!

Omaishoitajien hyvinvointikysely

Omaishoitajille suunnatun hyvinvointi- ja terveystarkastuksen tavoitteena on terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen. Terveystarkastuksen tavoitteena on tunnistaa sairauksien riskitekijöitä, ennaltaehkäistä ja tarjota tarvittavia elämäntapaohjeita.

Vastaamalla oheiseen hyvinvointikyselyyn kartoitamme Teidän terveyttänne ja toimintakykyänne. Vastausten perusteella tarjoamme Teidän tarpeitanne vastaavaa palveluneuvontaa tai kutsumme teidät terveystarkastukseen. Halutessanne tulemme kotikäynnille.

Kyselyyn tästä

Lisätietoa kyselystä antavat:
Omaishoidon koordinaattori Elisa Pitkänen p. 040 653 1616

Työttömien terveystarkastus

Kun olet saanut kutsun työttömien terveystarkastukseen, ystävällisesti täytä sähköinen lomake ja paina lähetä.

Terveyskylä.fi
Terveyskylä tarjoaa tietoa ja tukea kansalaisille. Terveyskylän virtuaalitaloissa on tietoa, vertaistukea ja nettiterapiaa sekä oirenavigaattoreita, jotka ohjaavat kulloinkin sopivaan paikkaan saamaan apua.

 

 Yhteystiedot

Puhelinaika ma,ti, to ja pe klo 12- 13.

Vastaava terveydenhoitaja
Malin Heikkinen
+358401914494
Aikuisten
Terveydenhoitaja
Laura Miettinen
+358401914109
Aikuisten
Viimeksi muokattu 31.01.2018