Neuvolan perhetyö

Neuvolan perhetyö voi olla teihin yhteydessä, paina tästä.
Neuvolan perhetyön esitietolomake uusille asiakkaille klikkaa tästä.

Neuvolan perhetyön raskaudenaikainen kotikäynti

Neuvolan perhetyö on yhteydessä jokaiseen raskaana olevaan perheeseen sopiakseen kotikäynnistä. Kotikäynnin aikana keskustellaan yksilöllisesti tulevien vanhempien toiveiden mukaisesti. Keskusteluaiheita voivat olla mm. perheen tilanne, tuleva synnytys ja vanhemmuus, vauvaperheeseen kuuluvat haasteet, vanhempien voimavarat, ajankäyttö, imetys, vauvan rytmi, uni ja itku.

Kotikäynti toteutetaan raskauden loppupuolella vanhemmille sopivana ajankohtana. Käynnin aikana kerrotaan myös lapsiperheille tarjottavista palveluista.

Keskustelu ja ohjaus

Neuvolan perhetyön tarkoituksena on tukea perhettä raskauden aikana ja pikkulapsi-vuosina perheen omia voimavaroja vahvistaen ja perheen tarpeita kuunnellen. Perheohjaus on lyhytkestoista tukea, tapaamisia on enintään 10 kertaa.

Perhetyölle voi olla tarvetta esimerkiksi, jos

  • vanhempi tuntee epävarmuutta
  • on pulmia imetyksen kanssa
  • lapsi on itkuinen tai hänellä on univaikeuksia 
  • arki lapsen kanssa on haastavaa 
  • vanhempi on uupunut tai masentunut
  • vanhempi toivoo kasvatuskeskustelua

Perheohjaajan kanssa pääsee keskustelemaan arjen murheista luottamuksellisesti ja nopeasti. Varhainen tuki mahdollistaa parhaimmat ratkaisut perheen pulmatilanteisiin.

Lähetettä ei tarvita, perhe voi itse olla yhteydessä neuvolan perhetyöhön.

Babytreffit

Babytreffit on tarkoitettu alle 1,5-vuotialle lapsille vanhempineen missä jaetaan yhteisiä kokemuksia ja nautitaan mukavasta seurasta. Lapsilla ja akuisilla on mahdollisuus saada uusia ystäviä ja verkostoitua. Lue lisää

Nikkilä:  Ratatupa (Iso Kylätie 38, Nikkilä, 04130 Sipoo) maanantaisin klo 13.30-15.30. Ei ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa mukaan!

Söderkulla: Pleissi (Terveystie 1, 01150 Söderkulla) torstaisin klo 9.30-11.30. Ei ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa mukaan!

2-vuotiaden vanhemmille

Meillä on ilo kutsua teidät mukaan keskustelu- ja tietoiskutilaisuuteen 17.4.2018 klo 17.30-19 Ratatuvalle. Lue lisää

Yksityiset palveluntuottajat
Yksityiset palveluntuottajat voivat myydä palvelujaan ilman arvonlisäveroa sosiaalihuollon tarpeessa oleville henkilöille, jos toiminta on sosiaaliviranomaisen valvomaa. Palvelun tarve voi johtua asiakkaan toimintakyvyn rajoitteista tai muista henkilökohtaisista, päivittäistä selviytymistä haittaavista syistä. Lue lisää tästä.

Elämänlanka-projektin loppuraportti (pdf)
Sipoon lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma 2014-2016 (pdf)

på svenska 
Palvelupäällikkö
Marjo Karppinen
+358503299418
Perheohjaaja
Keth Nordman
+358401914475
Perheohjaaja
Maria Lindström
+358401914444
Viimeksi muokattu 12.02.2018