Liikkumista tukevat palvelut

Lisätietoja palveluohjaus 09 2353 6014
puhelinajat ma-to klo 9-15 ja pe klo 9-14
jos emme pysty vastaamaan puheluusi, niin soitamme takaisin päin.

Liikkumista tukevia palveluja järjestetään henkilöille, jotka eivät kykene itsenäisesti käyttämään julkisia liikennevälineitä sairauden, vamman tai muun vastaavanlaisen toimintakykyä alentavan syyn takia ja jotka tarvitsevat palvelua asioimisen tai muun jokapäiväiseen elämään kuuluvan tarpeen vuoksi. (Sosiaalihuoltolaki §23)

Kuljetustuki

Kuljetustuki on tarkoitettu ikäihmisille, jotka eivät pysty käyttämään julkisia kulkuvälineitä, mutta jotka eivät ole vammaispalvelulain tarkoittamalla tavalla vaikeavammaisia. Sosiaalihuoltolain mukaiset kuljetuspalvelut ovat kunnissa tarveharkintaisia ja määrärahasidonnaisia.

Kuljetustukea myönnetään enintään kahdeksan (8) yhdensuuntaista virkistys- ja asiointimatkaa (arvoltaan 25 euroa/matka, omavastuu 4,50 euroa/matka) kuukaudessa. Kuljetustukea on oikeus hakea, kun bruttokuukausiansiot yhden hengen taloudessa ovat alle 1 100 euroa ja kahden hengen taloudessa alle 1 950 euroa.

Kuljetustukea voidaan myöntää henkilölle, joka on kotona asuva, 65-vuotta täyttänyt kuntalainen. Henkilö ei voi käyttää bussia tai palvelulinjaa huonon kunnon, liikumisvaikeuksien tai asuinpaikan vuoksi. Henkilöllä ei ole myöskään mahdollisuutta oman tai perheen auton käyttöön.


Kuljetustukihakemus
Lomake on mahdollista täyttää, lähettää ja tallentaa sähköisesti.
Lomakkeen lähettäminen sähköisesti edellyttää tunnistautumista.
Voit myös tulostaa lomakkeen ja täyttää sen käsin.

Lomake lähetetään osoitteeseen Sipoon kunta, ikääntyneiden palveluohjaus, PL 7, 04131 Sipoo

Linjataksi

Linjataksitoiminta on taksipalvelua, mikä tarkoittaa, että taksi hakee asiakkaan kotoa ja tarjoaa tavanomaista taksipalvelua. Taksi palaa samaa reittiä takaisin noin kahden tunnin kuluttua tai sopimuksen mukaan.

Matka on tilattava edeltävänä päivänä tai lähtöpäivän aamuna ennen klo 9.00. Aikataulusta saa lisätietoja kuljettajalta.

Yhdensuuntaisen matkan hinta on 4,50 euroa henkilöltä. Matka maksetaan kuljettajalle.

Info linjataksitoiminnasta, aikataulut ja reitit (pdf)

Svenska

Viimeksi muokattu 10.06.2020