Sipoon kansalaisopisto

Opiskelijalle

Palautus Sipoon opiston kurssimaksuista

Jos Sipoon opiston kurssi ei jatku etäopetuksena eikä sitä ole mahdollista toteuttaa lähiopetuksena ajankohtaa siirtämällä tai jos opisto ei ole tarjonnut toisen opettajan pitämää etäopetuskurssia vastaavaa kurssia, korvaus toteutumattomista kokoontumiskerroista palautetaan asiakkaalle asiakkaan erillisestä pyynnöstä. Kurssimaksua ei palauteta, mikäli palautettava määrä jää alle 10 €. Kursseista, joihin on myönnetty Opetushallituksen opintoseteliavustuksia ei myönnetä palautusta. Jos kurssi on maksettu liikunta- ja kulttuurisetelillä, Smartumilla, EazyBreakillä, tai ePassilla, palautus annetaan lahjakortin muodossa. Lahjakortin voi käyttää Sipoon opiston kurssien maksamiseen. Korvausta/palautusta tulee hakea 7.6. mennessä. Hakemus tehdään alla olevalla pdf-lomakkeella. Tulosta lomake, täytä se ja palauta lomake joko postitse Sipoon opisto, PL 7, 04131 Sipoo, tai voit myös palauttaa lomakkeen SipooInfo Nikkilään, Pohjoinen Koulutie 2, 04130 Sipoo. SipooInfo Nikkilässä on myös mahdollista tulostaa lomake ja täyttää se paikan päällä.

Kurssimaksun palautuslomake.

Yleistä opetuksesta

Opiston opetus on pääasiassa tarkoitettu aikuisille, mutta opintoryhmissä ei ole varsinaisia ikärajoja. Ne ovat avoimia kaikille, koulutustausta riippumatta ja jokainen voi ilmoittautua siihen opetusryhmään, jossa haluaa opiskella ja jonka opetusta katsoo pystyvänsä seuraamaan. Opiston opetuskielet ovat suomi ja ruotsi. Huomaa, että monet kursseistamme ovat kaksikielisiä.

Ryhmäkoko

Kurssien minimiosanottajamäärä on 8 henkilöä, kielten kursseilla 6. Kurssin alkaminen edellyttää, että vähintään minimimäärä opiskelijoita ilmoittautuu sitovasti ennen kurssin alkua opistolle. Opistolla on oikeus perua kurssi, jos alkavan kurssin opiskelijamäärä jää alle minimin.

Oppitunnin pituus

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia. Yksilöopetusta annetaan pianon- ja kitaransoitossa sekä yksinlaulussa. Oppitunnin pituus näillä kursseilla on 15-30 minuuttia.

Vakuutukset

Kurssiosallistujat eivät ole vakuutettuja opiston puolesta. Myöskään kurssiosallistujien omat työvälineet, keskeneräiset työt tai muut henkilökohtaiset tavarat eivät ole vakuutettuja. Opiskelijan tulee huomioida tämä osallistuessa kansalaisopiston kursseille.

Todistukset

Kurssin päätyttyä osallistumistodistus annetaan ainoastaan pyynnöstä. Todistuksesta peritään 10€.

Lukuvuosi 2019-2020

Syksy 7.9.2020 – 29.11.2021, syysloma viikolla 42, 12.-18.10.2020.

Kevät 14.1.2020 -12.4.2021, talviloma viikolla 8, 22. – 28.2.2021.

Lisälukukausi 19.4.2021 – 30.6.2021.

Kurssien alkamispäivät ovat merkittynä kurssiohjelmaan. Osa kursseista alkaa jo ennen varsinaista lukukautta tai kestää pidempään.

Yhteistyö

Osa kursseista voidaan hyväksyä korvaavina kursseina lukion opetussuunnitelmassa. Ne voidaan hyväksyä myös päättötodistukseen. Kysy lisää lukion rehtorilta.

Tietosuojaseloste

Sipoon opiston tietosuojaseloste

Sipoon opiston tietosuojaseloste maksujen palautuksesta poikkeusoloissa

Opiskelijan vuosikello

Opettajan vuosikello

På svenska

Viimeksi muokattu 23.06.2020