Nuori Kulttuuri

Nuori Kulttuurin Teatris 2019 on täällä!!

Lava on vapaa kaikille 10–25 -vuotiaille teatterin parissa harrastaville!

Nuorten TEATRIS -aluefestari järjestetään 23.-24.3. Sipoossa. Vuosittain järjestettävän nuorten kulttuurikatselmuksen teemana on tänä vuonna esittävä taide ja sen lajit. TEATRIS-festivaalille voivat osallistua kaikki 10-25-vuotiaat Itä-Uudellamaalla asuvat nuoret ja heidän muodostamansa harrastajateatteriryhmät. Esityksen maksimipituus on 60 minuuttia ja se voi edustaa mitä tahansa esittävän taiteen genreä, esityskieli on vapaa.

TEATRIS-festivaali tarjoaa mahdollisuuden saada esiintymiskokemusta sekä ammattilaisten palautetta esityksistä. Jokainen ryhmä saa teatterialan ammattilaisista koostuvalta raadilta henkilökohtaista ja kehittävää palautetta. Aluefestari on myös loistava tapa tutustua muihin esittävistä taiteista kiinnostuneisiin alueen nuoriin.

Sipoossa järjestettävä TEATRIS on valtakunnallisen Nuori Kulttuuri -tapahtuman Itä-Uudenmaan aluetapahtuma. Valtakunnallinen TEATRIS järjestetään Jyväskylässä 24.-26.5. ja alueelta mukaan pääsevät myös raatilaisia eniten sykähdyttävät esitykset.

Ilmoittautumislomake löytyy tästä,

ilmoittautuminen päättyy perjantaina 1.3.2019.

Säännöt

 

TEATRIS -aluefestari

Itä-Uusimaa / Sipoo / 23.-24.3.2019

Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.

- Esityksen lajikirjo on laaja: puhe-, tanssi-, katu-, fyysinen ja sanaton teatteri, sirkus sekä musikaali ja performanssi- ja esitystaide.

- Enintään 1/3 ryhmän jäsentä saa poiketa ikärajoituksesta. Myös sooloesitykset käyvät.

- Esityksen maksimipituus on 60 minuuttia.

- Säännöt ja muuta infoa löydät yksityiskohtaisemmin osoitteesta: www.nuorikulttuuri.fi

Kaikki tapahtumaan osallistuneet ryhmät saavat esityksestään ammattilaisraadilta suullisen ja kirjallisen palautteen. Aluefestareilta valitaan raadin toimesta edustajia valtakunnalliseen Teatris -tapahtumaan.

Vuonna 2019 valtakunnallinen Teatris järjestetään Jyväskylässä. Esiintymisten lisäksi festariviikonlopun aikana on työpajoja sekä iltatilaisuuksia ja tietenkin muiden teatterintekijöiden kohtaamisia!

 

Aluefestarituottajan yhteystiedot:
Kimmo Sillanmikko
kimmo.sillanmikko@sipoo.fi, 0403593976

 

Nuori Kulttuuri -toimisto:
jussi.kaijankangas@nuorisoseurat.fi
nazia.asif@nuorisoseurat.fi

 

Nuori Kulttuuri -toiminta kannustaa ja tukee lasten ja nuorten monipuolista harrastamista kulttuurin eri aloilla. Nuori Kulttuuri on kulttuurisen nuorisotyön muoto, jolla voidaan rohkaista, kannustaa ja innostaa nuoria kulttuurisiin harrastuksiin asuinpaikasta, koulutuksesta, etnisestä, kielellisestä tai sosioekonomisesta taustasta riippumatta.

Nuori Kulttuuri -toimintaan osallistuu vuosittain tuhansia nuoria, nuorisotyön ja taiteen ammattilaisia, nuorten vanhempia sekä oppilaitosten edustajia. Toimintaa hallinnoi Suomen Nuorisoseurat ja rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö, sekä aluetapahtumia järjestävät kunnat. Aluetapahtumien koordinoinnissa yhteistyötä tekevät Aluehallintovirastot ja Nuori Kulttuuri -toimisto.
Viimeksi muokattu 16.11.2018