Taideopetus

Sipoossa voit opiskella ja harrastaa monipuolisesti taiteen eri lajeja. Oppilaitokset tarjoavat kuvataiteen, musiikin ja tanssi- ja teatteritaiteen perusopetusta. Taiteen perusopetus on tavoitteellista ja tasolta toiselle etenevää, ensisijaisesti lapsille ja nuorille järjestettävää eri taiteenalojen opetusta. Se antaa oppilaalle valmiuksia ilmaista itseään ja hakeutua alan jatko-opintoihin.

Taiteen perusopetusta Sipoossa järjestävät:

Musiikkiopisto Sipoossa tarjoaa klassisen ja pop & jazzperinteen mukaista taiteen perusopetusta lapsille, nuorille ja aikuisille. Musiikin perusopetuksen lisäksi tarjolla on muun muassa musiikkileikkikouluja, orkestereita, kuoroja, bänditoimintaa, puhallinorkestereita, tanssia, draamaa ja kansanmusiikkia. Sipoossa päätoimipiste on Artborgissa, Nikkilässä ja muita opetuspaikkoja ovat Sipoonlahden koulu Söderkullassa sekä päiväkodit Lehmuslinna, Rux ja Poco. Kanslia palvelee Artborgissa maanantaisin ja muina päivinä Porvoon toimipisteessä puh. 019 520 2549 www.psmo.fi

Lisätietoja opetuksesta: apulaisrehtori Johanna Lönnfors, johanna.lonnfors@porvoo.fi

Keravan tanssiopisto järjestää lapsille ja nuorille taiteen perusopetusta tanssissa. 1-6-vuotiaille tarjoamme varhaisiän tanssikasvatusta, alakouluikäisille tanssin perusopintoja ja yleisen opintolinjan tunteja sekä lisäksi tunteja myös aikuisille. Lajeina mm. baletti, showtanssi ja street. Sipoossa opetuspaikkoina ovat Jokipuiston koulu ja Kyrkoby skola Nikkilässä sekä Söderkullan koulukeskus. Opetuskielenä on suomi. Opetus käynnistyy elokuussa, mutta mukaan voi tulla myös kesken kauden. Lisätiedot opetuksesta ja ilmoittautuminen osoitteessa www.keravantanssiopisto.fi.

Taidekoulu Sipoossa antaa kuvataiteen perusopetusta 3–19-vuotiaille lapsille ja nuorille Sipoossa. Toimipisteet Sipoossa ovat: Artborg 35 Nikkilässä,Torpanmäen kerhohuone Söderkullassa ja Musiikkipäiväkoti Poco Söderkullassa. Uusien oppilaiden hakuaika keväällä. Mukaan pääsee myös kesken lukuvuoden, jos paikkoja vapautuu. Tavoitat meidät helpoimmin puh. 040 3527004 tai taidekoulu@porvoo.fi.

Sibbo musikskola tarjoaa musiikin opetusta lapsille, nuorille ja kysynnän mukaan myös aikuisille. Järjestämme sekä yksilö-opetusta (laulu, piano, kitara, rummut ja viulu) että ryhmäopetusta. Ryhmäopetukseen kuuluvat mm. musiikkileikkiryhmät 1–3 v. ja 3–6 v., Piccantokuoro 7–12-vuotiaille ja Singoalla-kuoro nuorille ja aikuisille. Opetuskieli on pääsääntöisesti ruotsi, mutta tarvittaessa opetusta voidaan antaa myös suomeksi. Kaikilla musiikista kiinnostuneilla on mahdollisuus päästä musiikkikoulun oppilaaksi ilman aiempia musiikinopintoja tai sisäänpääsykokeita. Jatkuva haku. Ilm. sibbo.musikskola@gmail.com.

Sipoon musiikkikoulu on yksityinen, vuonna 2017 perustettu musiikkioppilaitos, joka antaa yleisen oppimäärän mukaista tasokasta taiteen perusopetusta. Sen ylläpitäjäyhteisö on Sipoon musiikkikoulun Tuki ry. Opetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille, mutta aikuisetkin ovat tervetulleita. Sipoon musiikkikouluun pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä, pääsykokeita ei ole. Opetuspaikkana on Sipoonlahden koulu.

Sipoon Opisto Tule ja tutustu Teatteritaiteen perusopetukseen! Meillä on koulutusta sekä Nikkilässä että Söderkullassa. Ryhmässä pääset osallistumaan teatterin tekemisen saloihin. Bonuksena saat hyvää mieltä, ystäviä ja mielekästä tekemistä! Ilmoittautumiset Opiston kansliaan.

Sydkustens Ordkonstskola Sanataidepajassa osallistujat saavat käyttää mielikuvitustaan ja ilmaista itseään kerronnan eri keinoin. Sanataiteessa kirjoitetaan, kerrotaan, leikitään sanoilla ja työskennellään poikkitaiteellisesti. Vuoden teemana on Aikakupla. Paja pidetään ruotsiksi.

Kesän 2018 luovat leirit:

Kuvisleiri Torpanmäellä

4.6-8.6 klo 10-14

Leirillä maalaamme ja piirrämme, käyttämällä erikoisiakin välineitä kuten teloja, lastoja, tikkuja ym. Mikäli ilmat suosivat työskentelemme myös ulkona. Suositusikä 6-12 vuotiaat. Hinta 90€.

Ilmoittautumiset: taidekoulu@porvoo.fi

Lisätietoa antaa opettaja Pirjo Himmelroos, pirjo.himmelroos@kolumbus.fi

Tervetuloa mukaan!

Taidekoulu Sipoossa

 

Sipoo Popjazzcamp IX

10.6.-16.6.

Sipoonlahden koulu, Söderkulla

Haluatko soittaa rumpuja tai sähkökitaraa, olla mukana rokkibändissä tai jopa olla laulaja? Haluatko olla trumpetisti Big Bandissa tai saksofonisti puhallinorkesterissa? Ehkäpä orkesterin ykkösviulistiksi? Oli soitin tai haave mikä tahansa, PopJazzCampilla voit toteuttaa sen! Opetusta kaikenikäisille ja tasoisille.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: www.popjazzcamp.com

Kesän paras & svengaavin musaleiri!

 

Artborg 35

Rakennuksen historia

Pesulaitos ja liinavaatevarasto sijaitsivat alkuun keittiörakennuksessa (nro 34). Näin henkilökuntaa pystyttiin käyttämään joustavasti eri työpisteissä ja sijaisuudet järjestyivät luontevasti. Välillä jopa vaihdettiin tehtäviä. Keittiön vintillä asuivat sekä pesulan että keittiön piiat.

Uusi pesula, arkkitehti Gunnar Taucherin piirtämä rakennus 35, valmistui vuonna 1937. Sitä ennen oli jo herätetty ajatus kaupungin yhteisestä laitospesulasta. Oman pesulan toiminta loppui vasta toukokuussa 1976, jolloin sairaalan pyykinpesu siirtyi Helsinkiin keskuspesulan tehtäväksi. Samalla ompelimon ja liinavaatevaraston työt vähenivät, kun tekstiilit kuuluivat nyt keskuspesulalle. Pesularakennuksessa toimi loppuajan sairaalan keskusvarasto sekä maalarin ja puusepän verstaat.

Olympiakesänä 1952 Nikkilän sairaalan pesulassa pestiin kaupunginhallituksen luvalla olympiakisojen majoitustoimiston lähettämää pyykkiä, ja tätä urakkaa varten palkattiin kahdeksan väliaikaista pesuapulaista.

 

På svenska

 

Lisätiedot:

Kulttuuri- ja vapaa-aikakoordinaattori
Kimmo Sillanmikko
+358403593976
kimmo.sillanmikko@sipoo.fi

Sipoon musiikkikoulu on yksityinen, vuonna 2017 perustettu musiikkioppilaitos, joka antaa yleisen oppimäärän mukaista tasokasta taiteen perusopetusta. Sen ylläpitäjäyhteisö on Sipoon musiikkikoulun Tuki ry. Opetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille, mutta aikuisetkin ovat tervetulleita. Sipoon musiikkikouluun pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä, pääsykokeita ei ole. Opetuspaikkana on Sipoonlahden koulu.

Viimeksi muokattu 25.02.2019